Local

Coronavirus Iaşi! Iată câte persoane se află în carantină în judeţul Iaşi – UPDATE

Publicat: 27 feb. 2020

Coronavirus Iaşi! Iată câte persoane se afla în carantină în judeţul Iaşi. Potrivit  autorităților, la ora actuală în judeţul Iaşi se află, sub supraveghere, 182 de persoane. Acestea sunt răspândite în diverse localităţi din judeţ. Autorităţile ţin situaţia sub control şi le monitorizează constant. Nu exista motiv de îngrijorare, nicio persoană nu prezintă simptomele unei posibele infectări. Persoanele vor sta 14 zile în autocarantina, iar pe urmă vor fi din nou testate.

UPDATE: În momentul de față se află izolate la domiciliu 267 de persoane în muncipiul Iași.

Știre inițială

”182 de persoane izolate la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, fără simtomatologie specifică. Aceste persoane sunt monitorizate zilnic de către medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iași.
Din cele 182 de persoane izolate la domiciliu, bărbatul venit din China va ieşi din carantină mâine, 28.02.2020. Menţionăm că starea de sănătate este bună, fără simtomalogie specifică.” mentuioneaza autorităţile.

Coronavirus Iaşi! În altă ordine de idei, autorităţile au declarat că nu există persoane aflate în carantină în spaţiile special amenajate, nu sunt persoane confirmate cu coronavirus în Iaşi, iar toate testele efectuate la persoane cu suspiciuni de infecţie cu coronavirus din judeţul Iaşi, dar şi din alte judeţe, au ieşit negative.

În judeţul Iaşi, la ora actuală, pentru carantină sunt prevăzute 141 de paturi, incluzând modulele puse la dispozitie de Primăria Iaşi. În funcţie de situaţie, acestea pot fi suplimentate.

Simptome coronavirus! Cum se manifestă infecţia cu virusul din China

Conform experţilor ECDC (Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor), simptomele coronavirus sunt specifice celor unei gripe. Din ceea ce ştiu experţii, virusul poate provoca efecte asemanaoare celor unei gripe:

  • febră (peste 38 de grade);
  • tuse;
  • dificultăți respirație;
  • durere în mușchi;
  • oboseală.loading...

Comentarii
  • La BELCESTI a venit de la ITALIA o parasuta intitulata Matasaru Irina care se fute si saruta cu toata lumea din localitate ,satul SATU-NOU ,COMUNA BELCESTI .
    bagati-o in carantina ,ca e virus CONORAVIRUS

Adauga un comentariu