Sport

Coronavirusul face ravagii și în tenis. China nu mai ajunge în România. Ce se întâmplă pentru meciul din Cupa Davis

Publicat: 18 feb. 2020

Echipa de Cupa Davis a Chinei nu poate ajunge în România pentru meciul de Cupa Davis din play-off-ul Grupei Mondiale I, care ar trebui să se dispute pe 6-7 martie la Piatra Neamț, din cauza epidemiei de coronavirus.

Federația Internațională din Tenis ar urma să ia o decizie

Vicepreședintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a anunțat că Federația Internațională de Tenis ar urma să ia o decizie luni seara în ceea ce privește soarta duelului dintre România și China.

„Chiar astăzi am primit un răspuns de la federația internațională. În această seară se va lua o hotărâre. Pentru că federația chineză a transmis deja că nu poate veni, dar federația internațională nu a luat încă o hotărâre în sensul ăsta. Deci federația chineză a trimis un mail la federația internațională în data de 7 februarie, iar cei de la acolo vor lua o hotărâre în această seară. Ultimul cuvânt aparține federației internaționale, ei hotărăsc dacă se amână sau pierd meciul.

Dar probabil că vor amâna. Deși aici, cu amânarea este greu, pentru că există calendare internaționale, trebuie să găsească o altă dată care să coincidă. Chinezii nu au cerut o amânare, ei au anunțat că nu pot ieși din țară până la sfârșitul lui aprilie din cauza epidemiei de coronavirus. Pentru că delegația era formată din 16 persoane, și doar doi-trei jucători e posibil să fie în afara Chinei”, a declarat Cosac.

România ar mai juca încă un meci în 2020 în Cupa Davis, în septembrie

Întrebat dacă România poate câștiga la „masa verde” această întâlnire, Cosac a spus:

„Putem lua în calcul și treaba asta, depinde cum stau cei de la federația internațională cu perioadele pentru meciurile de genul acesta. Pentru că sunt foarte puține perioadele în care ei organizează întâlniri de Cupa Davis, din cauza calendarului competițional internațional. Adică săptămânile rezervate pentru Cupa Davis și Fed Cup sunt distincte și bine determinate. Acum, așteptăm. Până mâine dimineață vom avea un răspuns”.

România ar urma să întâlnească China în play-off-ul Grupei Mondiale I, pe 6 și 7 martie, la Piatra Neamț, conform tragerii la sorți care a avut loc în octombrie 2019.
În cazul în care România va câștiga întâlnirea din martie 2020 va juca încă un play-off, în septembrie 2020, la care vor participa și echipele care au pierdut în calificările pentru turneul final.

Adauga un comentariu