Local

Cosette ChichiRĂU a votat împotriva finanţării schitului ortodox de pe muntele Athos! USR-istii cred că este o risipă populistă

Publicat: 25 feb. 2021
Cosette Chichirău s-a opus finanțării schitului ortodox de pe muntele Athos
Cosette Chichirău s-a opus finanțării schitului ortodox de pe muntele Athos

USR-istii în frunte cu Cosette Chichirău s-au făcut remarcaţi prin scandalurile din ultima perioadă. Aceştia au găsit soluţia că România să scape de criza din spitale și să aibă o creștere economică mare. Vorbim despre faptul că aceştia au decis să voteze împotriva finanţării schitului ortodox de pe muntele Athos.

În viziunea USR-istilor, finanţarea reprezintă o risipă populistă, iar acest lucru i-a făcut pe 31 dintre ei să voteze împotriva finanţării schitului Prodromu de pe muntele Athos. Culmea situației este reprezentată și de faptul că cea mai importantă piesă care se află în schit este o icoană care a fost făcută de celebrul iconar român Iordache Nicolau din Iaşi

USR-ul s-a opus finanţării unui schit ortodox de pe muntele Athos

Gest de neînţeles făcut de USR-isti în frunte cu Cosette Chichirău, deputat de Iași. Aceştia au votat împotriva finanţării schitului Prodromu de pe Sfântul munte Athos. Concret, plenul Camerei Deputaților a aprobat acordarea unui sprijin financiar în valoare totală de 960.000 euro pentru schitul mai sus amintit. În urma votului, 258 de parlamentari au votat pentru, 31 împotriva 19 abţineri şi un deputat nu a votat.

În urma numărării votului s-a constatat că toate voturile împotriva au fost date de membrii USR în frunte cu Cosette Chichirău. Ba mai mult, deputatul USR Radu Molnar a explicat că finanțarea schitului românesc este ‘o risipă populistă’.

„Am votat azi împotriva alocării de bani pentru schitul românesc de la muntele Athos. Anul trecut, Parlamentul a mărit această sumă de la 250 de mii de lei pe an la aproape un milion. Azi s-a votat aprobarea ordonanței de urgență care definește normele de alocare financiară. Nu mai aveam ce schimba, acum, la final, dar a fost un vot de conștiință. Mi se pare trist că într-un an atât de complicat financiar, aruncăm efectiv cu bani într-o instituție care oricum e foarte bine finanțată.

În cazul de față este vorba despre 25 de călugări care primesc o mulțime de donații din mediu privat și care nu duc lipsă de nimic (este celebru cazul lui Gigi Becali care a donat sume impresionante în trecut). Am votat împotrivă pentru că acum prioritățile noastre trebuie să fie altele. Și asta nu doar la nivel declarativ. Proiectul a trecut oricum, cu sprijinul tuturor partidelor în afară de USR PLUS, care nu a girat o risipă populistă”, a scris deputatul USR PLUS Radu Molnar pe Facebook.

LISTA deputaților USR PLUS care au votat CONTRA:

1. Badea Mihai-Alexandru

2. Bârna Ilie Dan

3. Băltăreţu Viorel

4. Benga Tudor – Vlad

5. Berescu Monica-Elena

6. Bulai Iulian

7. Buzoianu Diana-Anda

8. Cambera Oana-Alexandra

9. Chichirău Cosette-Paula

10. Ciornei Radu Tudor

11. Dehelean Silviu

12. Drulă Cătălin

13. Fălcoi Nicu

14. Gheba Daniel-Sorin

15. Giurgiu Adrian

16. Hangan Pollyanna-Hanellore

17. Ichim Cristian-Paul

18. Ilie Victor

19. Lupu Andrei-Răzvan

20. Molnar Radu-Iulian

21. Neagu Denisa-Elena

22. Panait Radu

23. Poliţeanu Mihai-Laurenţi

24. Pop Rareş Tudor

25. Rizea Cristina Camelia

26. Sas Lóránt-Zoltan

27. Seidler Cristian-Gabriel

28. Teniţă Dragoş-Cătălin

29. Tulbure Simina-Geanina-Daniela

30. Ungureanu Emanuel-Dumitru

31. Wiener Adrian

Schitul Prodromu de pe muntele Athos, bijuteria ortodoxiei române din Grecia

Schitul Podromu este o bijuterie a ortodoxiei Române. Aflat pe muntele Athos, schitul a luat fiinţă în anul 1820. Ctitorul bisericii a fost nimeni altul decât Mitropolitul Veniamin Costachi al Moldovei. Cu hramul Sfântului Ioan Botezătorul întemeierea sa fiind consfințită prin hrisoavele domnești ale domnitorului Grigore Alexandru Ghica al Moldovei la 7 iulie 1853 și ale domnitorului Carol I al României la 19 iunie 1871

Cel mai de preţ odor al Schitului Prodromu este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromiţa”, a cărei prăznuire se face pe 12 iulie. Deşi icoană este atribuită iconarului român Iordache Nicolau din Iaşi, chipul Maicii Domnului şi al pruncului Iisus au fost zugrăvite în urma unei minuni.

Îmbrăcată în argint, icoana Maicii Domnului este așezată în biserica mare a schitului dinaintea catapetesmei, în partea stângă. De-a lungul timpului, au fost consemnate numeroase minuni datorate icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa”.

Vă prezentăm, în imagini, ce înseamnă schitul renegat de USR-iști. Fotografiile pot fi văzute accesând GALERIA FOTO.

Sursă foto: doxologia.ro

Comentarii
 • Las că Chichirău a zis că nici autostrada A8 nu-i o necesitate pentru Iași! Păi cum să dai bani la schit și să se taie pensiile speciale ale parlamentarilor?!!

 • Nu are decat sa-i sprijine financiar B.O.R.-ul, pentru ca schitul este in subordinea Bisericii Ortodoxe Romane. B.O.R. este proprietara a sute de mii de hectare de paduri si teren arabil si au diverse activitati comerciale pentru care nu platesc impozite si taxe statului roman. Bugetul statului din acest an este un buget de austeritate si, urmeaza, sa trecem printr-o criza economica, astfel incat nu putem risipi banii publici, stransi din taxe si impozite din activitatea sectorului privat, pe activitatile bisericii ortodoxe. Nu au decat sa se autofinateze din activitatile lor comerciale pentru constructia de biserici, inclusiv Catedrala Neamului.

 • In tara suntem vai de mama noastra, ardem prin spitale si sa dam bani pentru nu stiu ce manastire prin alta tara. Lasa ca se poate si fara. Dumnezeu iti asculta ruga de oriunde. Sa dea BOR din evaziunea fiscala.

 • O idiotenie mai mare nu am auzit. Trebuie sa te rogi din palate poleite ?? Sunt destule biserici in tara pentru toti romanii. Sa dea bani pentru asta jegul de Teodosie si restul pochimii in frunte cu BOR. Bravo USR !!! Acum sariti la atac prostimea cu bataturi in genunchi, finantatori ai pochimii si pupatori de moaste. Fi-ti buni la suflet si rugati-va de-acasa, ca Dumnezeu va asculta

 • Foarte bine, USR! La praduit banii publici se pricepe toata lumea, iar cine nu accepta chestia asta e atacat in presa aservita. Astia de la BZI cati bani au donat schitului ala?

 • La inceputul epidemiei doctorii refuzau sa fie spitalizati in spitalele unde lucreaza, se cereau donatii de 2-3 Euro iar acum PSD si PNL arunca cu 1 milion euro la un schit ortodox, intre timp preotii BOR se plimba cu masini de sute de mii de euro, daca exista un Dumnezeu atunci o sa ii pedepseasca pe fariseii care isi bat joc de oamenii din spitalele din Romania dar arunca cu multi bani pe un schit din strainatate

 • Mihai Vrabie, esti exemplul de prostie prezent tot mai des la noi in țara, ce din păcate, are și drept de vot. Urmărește toată conferința și o sa vezi și continuarea declarației

 • Eu cred ca ar trebui sa li se impute suma celor care au votat si sa fie anchetati. Actiune contra romanilor. Noi ne luam dupa un gigi becali…asta este model pentru romani?

 • Mai fraților, voi nu înțelegeți ca totul este de la Dumnezeu? Voi nu va dați seama că ajutând biserica lui Dumnezeu te ajuți pe tine însuți? Este o prigoana mondiala împotriva lui Dumnezeu și a bisericii. Oamenii anticristului care conduc lumea urmăresc slăbirea credinței în Dumnezeu. Cu o biserica slaba, fără fonduri și fără enoriași se slăbește toată comunitatea din zona. Bolile și necazurile apar tot din cauza credinței slabe. Muntele Athos este Pământul Sfânt al Maicii Domnului. Acolo sunt călugări care se roagă permanent și pentru noi cei de aici, pentru tara noastră. Călugării de pe Muntele Sfânt trăiesc în rugăciune și post. Acolo nimeni nu are nevoie de bani, dar sunt clădiri care trebuiesc întreținute, sunt drumuri, trebuie procurata hrana, utilități, etc. Pentru toate acestea se donează banii, nu pentru îmbogățirea cuiva. Asa ca mai bine sa ne gândim la ei ca la cineva care ne ajuta și sa nu dam curs judecății nedrepte, pentru ca tot ce e rău vine de la diavol și oamenii lui…

 • Calugarii de acolo traiesc cu ierburi si cu posmagi. Vin multi pelerini acolo, sunt cheltuieli de intretinere, nu ganditi doar prin prisma stomacului. Ei se roaga pt.noi toti si pt.voi care ati votat impotriva. Domnitori romani au trimis intotdeauna ajutor bisericilor in general si celor de la Ierusalim si Attos.Ceea ce s-a furat nu recuperati, ceea ce se da partidelor nu se ia in calcul?Vai de capul vostru si de capul nostru ca v-am votat! Oricum o sa aflati cat de repede ca deasupra tuturor e Dumnezeu! Ori cu voi , ori fara voi, Biserica e a lui Hristos! Si nimic nu o poate dobora cu atat mai putin niste tantari ca voi!

 • Foarte bine ! , popimea asociala sa puna osu la munca nu la cersit si furat !, gabitzule ce ai fumat taica de tei prostit asa ?, nici o cladire religioasa nu trebuie intretinuta inaintea bunastarii omului !, sa dea banii la un spital ! , o scoala !, un camin de batrani din Romania !, Dumnezeu nu are nevoie de cladiri !

Adauga un comentariu