Actualitate

Coșmar în localitățile ieșene. Sute de hectare de teren, mistuite de foc. Flăcările au distrus și livezi

Publicat: 04 apr. 2020

În ultimele zile, în județul Iași a avut loc un adevărat prăpăd. Sute de hectare de teren și livezi au fost mistuite de flăcări în urma neglijenței unor persoane

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” au fost solicitați în perioada 2-3 aprilie să intervină în mai multe localități din județ pentru a stinge o serie de incendii ce au afectat din plin sute de hectare de vegetație uscată, dar și unele livezi.

„Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiu, pe strada Ștefan cel Mare, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars elementele combustibile ale compartimentului motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect. Secția de Pompieri Pașcani a intervenit și în localitatea Cristești, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 1,5 hectare de vegetație uscată și 1.000 metri pătrați puiet de salcâm. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

De asemenea, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Lețcani, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 10 hectare de vegetație uscată, 1.800 copaci Paulownia și o instalație de irigare. Tot la stingerea unui incendiu de vegetație uscată au intervenit și pompierii ieșeni în zona localității Bogdănești, comuna Horlești. Au ars aproximativ 5 hectare de vegetație uscată. În aceeași zonă, dar pe un alt teren au ars 130 de hectare de vegetație uscată. Cauza a fost legată de neglijența unei persoane ce a făcut foc în câmp deschis

Depozit mistuit de foc

Dezastrul a continuat în localitatea Slobozia, comuna Ciurea, unde au ars aproximativ 70 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

„Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Blaga, comuna Schitu Duca, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje proprietate individuală. Au ars aproximativ 7 tone de furaje și 15 metri liniari de gard din scândură. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul. Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Banu, comuna Dumești, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 40 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.
Adauga un comentariu