Sport

Cosmin Contra s-a supărat pe spaniolii lui Dinamo București! A fost păcălit că el va fi noul manager al clubului

Publicat: 18 aug. 2020
Cosmin Contra (44 de ani) este supărat de atitudinea spaniolilor, fiindcă una vorbiseră, alta se întâmplă
Cosmin Contra s-a supărat pe spaniolii lui Dinamo București.

Cosmin Contra (44 de ani) este supărat de atitudinea spaniolilor, fiindcă una vorbiseră, alta se întâmplă, astfel că implicarea lui în proiect e în cumpănă. Până la stabilirea noului antrenor, posibil unul iberic, i s-a prelungit contractul lui Gigi Mulțescu (68)

Una s-a vorbit când era stare de urgență în toată Europa, alta se întâmplă acum, la finalul verii, după ce Pablo Cortacero et Co au preluat puterea la Dinamo, spre dezamăgirea lui Cosmin Contra! În toiul primăverii, Cosmin Contra a fost contactat de către iberici și a fost sedus cu ideea unui proiect grandios în care el era unul dintre personajele importante. Trebuia să fie antrenor cu puteri de manager, să-și elaboreze el întreaga echipă. Timpul a trecut, „Guriță” a încercat să convingă cel puțin un fotbalist de națională, Gabriel Tamaș – între timp ajuns la U Cluj, să se alăture formației din Ștefan cel Mare, iar actualul observator UEFA nu a mai fost căutat de către Cortacero și Melero.

Cosmin Contra rămâne cu UEFA

Momentan, Contra este la Lisabona, asistă la meciurile din Final 8, dar a rămas cu un gust amar în urma faptului că a fost evitat în ultima perioadă de către spanioli. Care doar au spus, public, că-l doresc, prin reprezentanții lor, s-au folosit și de imaginea lui în cadrul negocierilor, însă nu au făcut ceva concret ca să pună în aplicare planul din primăvară.

Cortacero a rămas să se vadă zilele acestea cu Contra, fie la Lisabona, fie la Madrid, cel puțin teoretic, dar fostul selecționer mai rămâne angrenat în munca de la UEFA cel puțin până pe 23 august, când e finala Champions League. Or, a doua zi, pe 24 august, Dinamo are prima etapă, cu Hermannstadt. „Guriță” așteaptă acum să fie curtat cu adevărat, dacă este dorit, mai ales că a refuzat o ofertă de un milion de euro din Arabia Saudită și mai este chemat în Spania și în Turcia.

Ori spaniol, ori preferatul echipei

Cortacero mai are și alte trei variante, mai low cost, din Spania, antrenori pe care-i cunosc el și Juan Melero. Rămâne de văzut dacă va aplica astăzi pentru una dintre ele. În mod normal, azi va trebui să decidă clar cine va conduce staff-ul tehnic în startul sezonului, echipa reunindu-se după două zile libere. Fie Juan Oltra, fie alt A1. Sau va rămâne Gigi Mulțescu, veteranul de 68 de ani, care, alături de Cornel Țălnar, directorul tehnic, și-a prelungit ieri contractul. Logic, având în vedere că tocmai expiraseră acordurile lor și Dinamo rămăsese, practic, fără niciun antrenor la prima echipă! Mulțescu este dorit în continuare de către jucători, aceștia fiind seduși până acum de modul de lucru al celui poreclit „SMURD”.

Dinamo pleacă din „Groapă”! Stadionul pe care „câinii” vor juca în noul sezon

Dinamo a intrat într-o nouă eră odată cu preluarea clubului de către spaniolii conduși de Pablo Cortacero de la Ionuț Negoiță. Ibericii de la conducerea clubului din Ștefan cel Mare au luat o primă decizie importantă. „Câinii” vor juca în noul sezon pe Arena Națională, nu pe stadionul de casă, cel din Ștefan cel Mare. Conducerea lui Dinamo anunță că meciurile echipei din sezonul 2020-2021 vor avea loc pe Arena Națională. Dimineață, Ioan Mărginean a susținut că e dorit de spanioli în conducerea clubului. Astfel, chiar dacă Dinamo nu va avea un stadion nou, așa cum s-a întâmplat cu Steaua, Rapid și cu Arcul de Triumf, roș-albii vor juca pe Arena Națională, cel mai mare stadion al țării.

Dinamo a reînființat și echipa a doua

FC Dinamo a reînființat echipa a II-a și a cerut FRF un loc în Liga a III-a pentru aceasta, după ce sub conducerea lui Ionuț Negoiță aceasta a fost desființată în urmă cu câțiva ani.

„Analizând structura sportivă a clubului Dinamo București, noul acționar majoritar a decis astăzi înființarea echipei secunde a clubului, FC Dinamo B. Această decizie este motivată de preocuparea noastră constantă pentru dezvoltarea tinerilor jucători în cadrul clubului. FC Dinamo B reprezintă o punte, o etapă foarte importantă de formare, ca jucător profesionist, între categoria U19 și prima echipă”, este mesajul transmis de directorul sportiv Rufo Collado, prin intermediul site-ului oficial.

„Clubul Dinamo București a solicitat Federației Române de Fotbal (FRF) înregistrarea echipei FC Dinamo B în Liga 3 pentru noul sezon competițional”, se arată într-un comunicat al clubului.

Gruparea bucureșteană are de joi un nou acționar majoritar, și anume compania Benel International SA, reprezentată de Pablo Cortacero. În noul sezon din Liga 3, Dinamo B poate da peste Steaua București și FCSB B.

Adauga un comentariu