Actualitate

Costel Alexe, ministrul Mediului, în vizită la pădurea virgină Muntele Roşu – VIDEO

Publicat: 15 mai 2020
Ministrul Costel Alexe vizitează zonele afectate de inundaţii din judeţele Iaşi şi Botoşani
Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Costel Alexe, ministrul Mediului a transmis că ceea ce a promis a făcut. Astfel, acesta a mers în vizită de lucru la pădurea virgină Muntele Roşu, din judeţul Prahova. Nu mai puţin de 40.000 de hectare de noi păduri virgine şi cvasivirgine din România se vor introduce sub protecţie strica, afirma ministrul.

„✅Am mers în vizită de lucru în pădurea virgină Muntele Roșu, din județul Prahova, în inima naturii pure, pentru că este un moment important pentru România: încă 40.000 hectare de noi păduri virgine și cvasivirgine din România se vor introduce sub protecție strictă.

🇷🇴Când am preluat mandatul, Catalogul Pădurilor Virgine din România avea incluse circa 28 000 de hectare. Am spus de atunci că România are mult mai multe suprafețe de atât și astfel, mi-am asumat că o să dublez suprafețele pădurilor virgine și cvasivirgine puse sub protecție, până la finalul mandatului meu.

Am reușit mult mai devreme ceea ce mi-am propus și cu o suprafață mult mai mare decât am estimat inițial. Avem pregătită licitația pentru studiile a încă 40.000 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine.

🌲Vreau să mulțumesc silviculturii românești pentru că, spre deosebire de alte state, a reușit să păstreze intacte zeci de mii de hectare de pădure și îi invit pe toți experții din țară să participe la licitația pe care o demarăm.

🇷🇴Așteptam toate universitățile de prestigiu din țară, institutele de cercetare, dar și Organizațiile Non-Guvernamentale, inclusiv pe acelea care vorbesc despre pădurile virgine și nu au reușit încă să facă studii elaborate nici măcar pentru un ha de pădure virgină sau cvasivirgină.”, se arată pe pagina de socializare a lui Costel Alexe, ministrul Mediului.

Adauga un comentariu