Actualitate

Costel Alexe, proiect așteptat de români. Peste 50 de milioane de puieţi vor fi folosiți pentru împădurirea a 13 mii de terenuri

Publicat: 20 feb. 2020

Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a anunţat, joi, că în acest an 50 de milioane de puieţi din pepinierele statului vor fi folosiți pentru împădurirea a 13 mii de terenuri.

„Ministerul Mediului este pregătit pentru cea mai amplă campanie de împăduriri pe care a avut-o România în ultimul deceniu şi vreau să transmit tuturor că statul român este pregătit să ofere puieţi tuturor celor interesaţi de această campanie. Din cele 1.100 de pepieniere administrate de Romsilva vor pleca în acest an peste 50 de milioane de puieţi în cele 13.000 de şantiere care sunt astăzi la nivel naţional pregătite pentru această amplă campanie de împăduriri”, a spus Alexe.

Acesta a adăugat că apelul făcut către administraţiile publice locale deja dă rezultate, şi sunt foarte multe comune care au solicitat Ministerul Mediului să fie incluse în campania de împădurire din această primăvară. Ministrul Mediului a anunţat că atât proprietarii privaţi, cât şi administraţiile locale, vor primi subvenţii pentru împăduriri. Costel Alexe a participat, joi, la o acţiune de împădurire care a avut loc în pădurea Pustnicu, de lângă Bucureşti.

Comentarii
Adauga un comentariu