National

Cotele la pariuri pentru turul 2 al alegerilor. Cine are cele mai mari şanse

Publicat: 21 nov. 2019

Klaus Iohannis este favorit cert pentru a câştiga al doilea mandat de preşedinte în turul 2 al alegerilor prezidenţiale ce va avea loc duminică, arata cotele de la casele de pariuri.

Doar că acesta a mai urcat puţin de la o cotă de 1.01 (cota minimă pe care o poate da o casă de pariuri), pe 14 noiembrie, la 1.05. În schimb, în aceste şase zile Viorica Dancila şi-a revizuit cota de la 7 la 5.

În lumea pariurilor, cotele pleacă de la 1,01 şi cu cât este mai mare cu atât şansele pentru o victoria a respectivului sunt mai mici. Cota reprezintă multiplicatorul cu care se înmulţeşte suma pariată pentru a da câştigul.

Mai exact, dacă cineva pariază 100.000 de euro pe victoria lui Klaus Iohannis, atunci în urma pariului va avea un profit de de doar 5.000 de euro. În schimb,cine pariază pe Dancila, dacă va avea şi câştig de cauză atunci va primi înapoi de 5 ore suma pariată.

Dacă este să ne uităm la cote, vedem că cel mai previzibil rezultat este unul care îl dă pe Iohannis la peste 60%. Astfel, pentru un pariu că Iohannis ia peste 60,5% atunci cota este de 1.25, iar pentru peşte 62,5% de 1.65.

În schimb, Viorica Dancila este situată la 36,5 unde cota este de 1.85 şi pentru un pariu sub această valoare, cât şi pentru unul care depăşeşte.

Bookmakerii văd foarte probabilă o prezenţă la vot în jur de 52,5% în ţara plus diaspora, pentru care cota acordată este de 1,85.loading...

Adauga un comentariu