Internationale

COVID-19 afectează și peștii! Sunt întristați de lipsa vizitatorilor cu care erau obișnuiți până acum

Publicat: 14 mai 2020

Peștii de la un acvariu din Cairns, Australia, se simt singuri și triști, în condițiile în care interacțiunile lor cu oamenii s-au redus considerabil din cauza situației actuale, relatează CNN.

„În mod normal, avem o mulțime de oameni în zonă, în clădire, care se plimbă peste tot, iar peștii sunt foarte obișnuiți cu acest tip de interacțiune. La acest moment, însă, nu este nimeni aici, așa că acest comportament s-a schimbat”, spune unul dintre angajații acvariului.

„Ei pot vedea în afara sticlei și pot vedea că este o diferență în mediul lorbși sunt afectați de această schimbare. Sunt foarte obișnuiți cu oamenii și interacționează cu ghizii, de exemplu, atunci când aceștia fac prezentări vizitatorilor. Acum, sunt triști și înoată apatici, așteptând să apară din nou oamenii”, a mai adăugat el.

Unii dintre pești chiar au început să nu mai mănânce și să se ascundă în colțuri întunecate ale acvariului, iar scufundători au fost trimiși să se asigure că peștii își schimbă dispoziția din nou în bine, conform The Brisbane Times.

Unii rechini leopard adoră să fie ținuți în brațe ca niște căței, conform unui angajat al acvariului. Chang, un pește biban de Queensland este printre cei mai afectați. Cu o personalitate puternică, el adoră să se holbeze la vizitatori, iar lipsa lor i-a produs o mare tristețe.

Australia a interzis adunările publice non-esențiale la finalul lunii martie. Premierul australian a anunțat un plan în trei pași pentru redeschiderea economiei țării până în iulie.

Adauga un comentariu