Local

COVID-19 face din nou victime la Iași, deși numărul de cazuri a scăzut

Publicat: 27 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
COVID-19 face din nou victime la Iași deși numărul de cazuri a scăzut
În data de 25 aprilie 2023, pe cuprinsul județului Iași au fost confirmate 21 de noi cazuri de COVID-19

În data de 25 aprilie 2023, pe cuprinsul județului Iași au fost confirmate 21 de noi cazuri de COVID-19. Deși numărul a scăzut, în aceeași dată, o persoană a încetat din viață în urma infecției cu COVID-19

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iaşi, miercuri, 26 aprilie 2023, 109 persoane se aflau în izolare. Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a emis, în total, 128.865 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 decizii pentru cele din carantină.

Numărul de cazuri noi de COVID-19 a scăzut

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 25 aprilie 2023, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 21 de persoane infectate cu COVID-19. În aceeași zi s-a înregistrat și un deces.

„Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 25 aprilie 2023, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 21 de persoane infectate cu Covid-19 din totalul de 583 de testări efectuate. Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 5 externări și 2 internări. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind de 2.609. În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile nu au efectuat testări”, au transmis reprezentanții DSP Iași.

Care este gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților infectați cu COVID-19

 persoana decedata
Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iaşi, miercuri, 26 aprilie 2023, 109 de persoane se aflau în izolare

Miercuri, 26 aprilie 2023, în spitalele suport COVID-19 din Iași erau ocupate 32 de paturi, din care 5 pe secțiile de Terapie Intensivă. În aceeași zi, la nivelul spitalelor din Iași erau libere 18 paturi ATI, 3 paturi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, 6 la Spitalul Municipal Pașcani, 6 la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” și 3 la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

„La Spitalul Clinic «Dr. C.I. Parhon», centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În momentul de față nu sunt persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic «Dr. C.I. Parhon» Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie «Elena Doamna» Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că nu sunt paturi ocupate. În zona ATI Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sfânta Maria» Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sfânta Maria» Iași, menționăm că este 1 pat ocupat”, au transmis reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu