Local

Covid-19 la Primăria comunei Dumești. Cinci salariați, infectați cu noul coronavirus

Publicat: 07 dec. 2020
Primăria comunei Dumești

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 2 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

  1. PRIMĂRIA COMUNEI DUMEŞTI – 5 salariaţi.

      Măsuri:

            Salariaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. S-a efectuat dezinfecţia cu firmă autorizată. Ancheta este în desfăşurare.  

  1. SOCIETATE COMERCIALĂ DIN IAŞI – 12 salariaţi.

            Măsuri:

            Salariaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. S-a efectuat dezinfectia cu firmă autorizată. Ancheta este în desfăşurare.  

           De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 4 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI IAŞI (Sediul administrativ) – a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un salariat.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  17 salariaţi.

Măsuri:

           Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Contacţii direcţi au fost carantinaţi la domiciliu. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

  1. AGENT ECONOMIC DIN IAŞI – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 5 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  29 salariaţi.

Măsuri:

           Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

  1. UNITATEA MEDICO-SOCIALĂ RĂDUCĂNENI – au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus încă 6 salariaţi şi 9 beneficiari.

În cazul acestui focar, de la începutul pandemiei au fost confirmaţi pozitiv 6 salariaţi.

Măsuri:

           La testarea periodică s-au mai depistat 15 pozitivi. Salariaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. S-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor din centru şi reinstruirea personalului. 

 

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI  JUD. IAŞI – Centrul Armonia – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 5 beneficiari şi 3 salariaţi.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 8 beneficiari.

Măsuri:

           La aflarea tuturor rezultatelor s-au mai depistat 5 beneficiari şi 3 salariaţi pozitivi. Beneficiarii pozitivi rămân izolaţi în centru şi vor fi monitorizaţi de un medic infecţionist.

Situația Covid-19 la nivelul județului Iași

 Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 07 decembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 21930 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 214 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

     Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5648 au fost externate (cu 14 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

     În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 365.

     Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 07 decembrie 2020, sunt ocupate 546 de paturi, din care 65 sunt paturi ATI. În ceea ce priveşte gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 65, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 5 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 7 la Spitalul C.F. Iaşi şi 15 la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă sunt libere 2 paturi ATI, unul la Spitalul de Neurochirurgie si unul la Spitalul Municipal Paşcani.

     În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 169 de paturi: 18 de paturi la Spitalul de Boli Infecţioase, 5 la Spitalul Spitalul Mobil Leţcani, 33 de paturi la Spitalul Hârlău, 9 paturi la Spitalul de Recuperare, 22 paturi la Spitalul C.F Iasi, un pat la Spitalul “Sf. Spiridon”, 25 paturi la Spitalul Militar şi 56 de paturi la Spitalul CF Paşcani. 

     În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI. În momentul de faţă sunt 19 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă pe staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

     La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate cele două paturi ATI. 

     Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 07 decembrie 2020, un număr de 4755 de persoane se află în izolare, iar 4459 de persoane sunt carantinate la domiciliu. 

     Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 19904 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 22169 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Comentarii
  • A dat junghiul si in aia de la birouri de la Protectia Copilului? V-au ajuns lacrimile copiilor de care va bateti joc. Aveti si voi copii acasa, o sa va vina randul sa plangeti….sa vedeti cum e

Adauga un comentariu