Local

Covrigarul Marcel Ciolacu ne vinde gogoși electorale despre Schengen! Austria a spus clar că se opune

Publicat: 05 mart. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Covrigarul Marcel Ciolacu ne vinde gogoși electorale despre Schengen Austria a spus clar că se opune
Marcel Ciolacu ne vinde gogoși despre Schengen

Marcel Ciolacu face orice îi stă în putință pentru a mai câștiga un pic de electorat în cursa spre Palatul Cotroveni. Premierul susține că România o să intre începând cu anul 2025 în Schengenul terestru.

Asta în contextul în care ministrul de Interne din Austria a spus clar că țara nu va vota o asemenea directivă.

Ce gogoși despre Schengen ne mai vinde Marcel Ciolacu

În pofida faptului că este cel mai mare covrigar, Marcel Ciolacu a început să vândă și gogoși. De această dată este vorba despre intrarea în Spațiul Schengen din punct de vedere terestru. Premierul susține că țara o să intre până la sfârșitul anului 2024:

”„Eu vă garantez că până la sfârșitul anului acesta România va intra în Schengen terestru, fiindcă este și normal să intre. Anul viitor, România nu va mai avea vize cu America. Iar în anul 2026 România va intra în OCDE, cel mai important proiect de țară al României”, a spus Ciolacu.

Disperarea covrigarului este mare în contextul în care simte faptul că ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL scad teribil de mult în sondaje. Poate că premierul ar trebui să se gândească să nu mai crească taxele și impozitele oamenilor, să nu mai existe o atât de mare inechitate în această țară. Premierul ar mai trebui să vadă de ce România are cea mai mare inflație din Uniunea Europeană și de ce tinerii români sunt cei mai săraci din Europa.

Desigur, pentru a lua unele decizii trebuie să fii bine intenționat, să-ți pese de cei de lângă tine și să nu fii atât de obsedat după putere. Poate că anul 2024 trebuie să fie un an în care românii se vor trezi și vor vota patrioți, oameni care să își dorească binele românilor.

Ministrul de Interne din Austria va folosi dreptul de veto

Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne, se aliniază cu declarațiile deja făcute de cancelarul austriac Karl Nehammer, care urmează să participe la Congresul Partidului Popular European (PPE) în București în această săptămână.

În legătură cu aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen, Karner a subliniat că nu va fi luată o decizie pripită, desființând astfel orice speranță legată de aderarea României la Schengen.

El a explicat că Austria va evalua consecințele includerii României și Bulgariei în Spațiul Schengen cu privire la frontierele aeriene și maritime, înainte de a se decide cu privire la intrarea celor două țări și la frontierele terestre.

După negocieri îndelungate cu Sofia și Bucureștiul, s-a ajuns la un compromis la finele anului trecut, însă este necesară o mai profundă înțelegere a modului în care va funcționa Schengen începând cu sfârșitul lunii martie. Orice altă abordare ar fi nepotrivită și contraproductivă, a subliniat Karner, conform declarațiilor date la radio public bulgar, și citat de G4Media.

Așadar, covrigarul Marcel Ciolacu vinde gogoși românilor creduli despre intrarea României în Spațiul Schengen terestru. PSD-istul va face orice pentru a mai atrage un pic de voturi pentru candidatura sa la Palatul Cotroceni.

Comentarii
Adauga un comentariu