Actualitate

Cozi de sute de persoane la telegondola din Sinaia. Administratorul pârtiei a cerut ajutorul jandarmilor

Publicat: 02 ian. 2021
Cozi imense la Sinaia

Aglomerație la telegondola din Sinaia, în cea de-a doua zi a lui 2021. Turiștii care au ales să petreacă această perioadă la munte stau la cozi uriașe, iar administratorii pârtiilor spun că au cerut ajutorul Jandarmeriei pentru a fi păstrată distanțarea.

În imagini se poate vedea aglomerația din zona telegondolei. Oamenii au așteptat și două ore la coadă.

„Noi am încercat să şerpuim coada, ca să se păstreze distanţa. Am solicitat şi ajutorul jandarmilor, ca să ne asigurăm că toată lumea păstrează distanţa şi poartă masca”, a spus Cătălin Ţicu, administratorul pârtiei, potrivit Antena 3.

Și în prima zi a anului românii au luat cu asalt pârtiile din stațiunile de pe Valea Prahovei, dar și din munții Apuseni.

Drumul care leagă Sinaia de cota 1400 a fost redeschis circulaţiei

Pe lângă telegondolă, turiștii au la dispoziție și drumul care duce la cota 1400. Șoseaua care leagă staţiunea Sinaia de Cota 1400 a fost redeschisă, sâmbătă, traficului rutier, la o săptămână după ce a fost închisă din cauza gheţii depuse pe carosabil.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, DC 134, care urcă din staţiunea Sinaia spre Cota 1.400, a fost redeschis circulaţiei la ora 11,30.

Acest tronson de drum a fost închis duminica trecută după ce, din cauza lapoviţei şi a ninsorii, carosabilul a fost acoperit cu un strat de gheaţă.

„Totodată, reamintim faptul că pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, poliţiştii acţionează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului. Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor, să mărească distanţa între vehicule, iar în cazul în care încheie coloane, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să reducă viteza din timp”, mai precizează IJP Prahova.

Comentarii
Adauga un comentariu