Culinar

Cozonac de post cu suc de portocale. Trucuri din rețeta bunicii pentru un cozonac savuros

Publicat: 18 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cozonac de post cu suc de portocale. Trucuri din rețeta bunicii pentru un cozonac savuros
Cozonacul de post cu suc de portocale este aromat și gustos, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Deliciosul cozonac de post cu suc de portocale este ideal în perioadele cu restricții alimentare, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Pentru a obține un cozonac aromat și pufos, vom avea nevoie de câteva ingrediente inedite și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri din rețeta bunicii pentru un cozonac savuros.

Cozonac de post cu suc de portocale

Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu chiar și în zilele cu restricții alimentare, putem pregăti un cozonac de post cu suc de portocale. Acesta este gustos, are o aromă aparte și un aspect deosebit. Cozonacul de post poate fi făcut după rețeta de odinioară a bunicii pentru a ne bucura de savoarea unui preparat care ne va aminti de vremea copilăriei.

Pentru a obține un cozonac pufos ca la bunica este important să facem mai întâi un aluat fraged și gustos. La fel de importantă este și umplutura de cozonac, iar în acest caz rețetele sunt diverse și spectaculoase. Pe placul multora dintre noi este cozonacul cu nucă și rahat, iar dacă îl facem de post și punem suc de portocale, vom obține la final un adevărat deliciu pentru toți cei de la masă.

Cozonacul de post cu portocale este alegerea perfectă în zilele cu restricții alimentare, dar la fel de bine poate fi pregătit și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert ca în vremea bunicii.

Rețeta bunicii pentru un cozonac pufos și aromat

Dacă vrem să pregătim acasă un cozonac de post cu suc de portocale vom avea nevoie de 500 g de făină, 250 ml de suc proaspăt de portocale, 50 ml de ulei, 150 g de zahăr, 2 lingurițe de esență de portocale, 10 g de drojdie, 1 linguriță de sare, 150 g de nucă, 30 g de cacao, 50 g de zahăr, 2 linguri de apă, 2 lingurițe de esență de rom, iar pentru sirop vom folosi 50 ml de apă, 1 linguriță de esență de rom și 50 g de zahăr.

Într-un vas mare se pune făina și sarea apoi se face în mijloc o adâncitură. În mijloc se pune drojdia împreună cu o lingură de zahăr și puțin suc călduț. Se amestecă foarte bine drojdia până când obținem o maia. Se pune după aceea și puțin ulei, iar când maiaua și-a dublat volumul se toarnă restul de suc, zahărul, esența de portocale și se încorporează făina. Se frământă aluatul până când acesta devine elastic și nu se mai lipește de mâini.

Se lasă aluatul la dospit timp de o oră, apoi se pregătește umplutura de cozonac cu nucă și cacao. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură și se lasă într-un vas până când toate aromele se întrepătrund. După aceea se pregătește siropul pentru deliciosul cozonac. Se pune apa la fiert împreună cu zahărul și se amestecă ușor până când acesta se topește. La final, se pune în sirop esența de rom.

Se împarte aluatul în două și se întinde foarte bine. După aceea se pune umplutura în strat uniform și se rulează cozonacii. Aceștia se pun în două tăvi tapetate cu hârtie de copt și unse cu unt. Se pun cozonacii la cuptor timp de 45 de minute, însă verificăm periodic dacă aceștia se rumenesc bine. Când sunt gata, se scot din cuptor, se ung cu sirop și se pudrează cu zahăr tos. Cu siguranță vom obține un cozonac de post delicios și pufos.

Cozonacul de post cu suc de portocale este aromat și gustos, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Acest deliciu este ușor de făcut și pe placul tuturor celor de la masă.

Adauga un comentariu