Magazin

Craciunita mea a inceput sa infloreasca abundent cu ajutorul a catorva trucuri

Publicat: 10 dec. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Craciunita mea a inceput sa infloreasca abundent cu ajutorul a catorva trucuri
1

In timpul iernii, plantele cu flori din casa arata deosebit de frumos. Prin urmare, daca doriti sa aveti un Craciunel care sa va incante toata iarna prin culorile lui aprinse, trebuie sa luati aminte la sfaturile unui expert experimentat. Craciuneii – acestea sunt plante nepretentioase, dar trebuie sa puteti avea grija de ele. Exista secrete datorita carora veti obtine inflorire chiar si de la o planta care nu a inflorit timp de mai multi ani. De obicei, lumea face anumite greseli tipice, pe care le vom analiza in acest articol!

Ce este un Craciunel?
Schlumberg
sau Zigokaktus este numele stramosilor fondatori ai florii pe care azi o numim Craciunel. Acesta este originar din padurile din Brazilia tropicala. Cresteau in crapaturi, pe trunchiuri si radacini de copaci. In mijlocul unei veri tropicale, capetele frunzelor sale sunt acoperite abundent cu flori. Florile lor sunt polenizate de cele mai mici pasari de pe planeta – colibri. Dar vara tropicala coincide cu iarna in emisfera nordica, adica in Europa. De aceea, planta noastra nu infloreste primavara sau vara, ca toate celelalte flori, ci in timpul iernii. In natura, exista doar Craciunel rosu si roz. Dar cultivatorii de flori cresc si soiuri frumoase cu flori de diferite culori: alb, galben, zmeuriu, mov, violet.

Temperatura incorecta
Prima greseala obisnuita in cultivarea unui Craciunel este temperatura inadecvata pentru aceasta floare. Temperatura trebuie sa fie de cel putin 15 grade. Adica este mai bine pentru Craciunel sa nu il tineti la balcon, chiar daca este inchis. Intotdeauna, cu venirea primului inghet, la inceputul lui noiembrie, si nu la sfarsitul lui, adu-ti florile in casa. Este, de asemenea, foarte bine sa nu tineti florile in locuri unde este curent. Daca il supraincalziti, radacinile pot fi deteriorate si floarea va incepe sa se usuce. Pentru o crestere normala, temperatura optima trebuie sa fie de 16-20 de grade, iar odata cu formarea mugurilor, temperatura optima trebuie sa fie de 12-14 grade, iar la inflorire de 15 grade.

Apa in exces
Adesea, daca va udati floarea cu prea multa apa, frunzele pot incepe sa-i cada, iar asta inseamna ca 100% floarea nu va inflori. Craciunelul creste in locuri unde nu primeste multa umiditate, deci nu e bine sa fie udat prea mult. Craciunelul ar trebui sa fie udat doar atunci cand stratul superior din ghiveci este uscat. Va fi destul daca veti uda planta o data la 4 zile.

Ghiveciul prea mare
Adesea, lumea crede ca cu cat este mai spatioasa ghiveciul in care plantati floarea, cu atat va fi mai bine. Dar, de fapt, nu la toate plantele radacina este atat de dezvoltata. Craciunelul ar trebui sa fie plantat in vase cat mai mici posibil (in functie de volumul lor). Ghiveciul ar trebui sa fie de 3 ori mai mic decat lungimea tulpinii. In natura, aceasta floare, ca toate plantele parazitare, are radacinile foarte slab dezvoltate, deoarece este parazit pe copacii din padurile tropicale. Astfel, intreaga putere a plantei merge la formarea tulpinii si a mugurilor. Dar daca Craciunelul este plantat intr-un ghiveci mare, atunci radacinile incep sa se dezvolte in mod activ, vor incepe sa urce la suprafata, iar floarea in sine nu se va dezvolta si, prin urmare, nu va inflori. Este posibil sa replantati Craciunelul doar daca vechiul ghiveci va intra in cel nou. Ar trebui sa fie cu aproximativ 1-2 centimetri mai mare decat cel veche. Frecventa transplantatului depinde de frecventa infloririi si de cresterea acestuia. Dar exista o alta metoda pentru a va asigura ca radacinile florii nu vor iesi la suprafata. Pentru a face acest lucru, ar trebui sa intineriti floarea. Adica trebuie sa ii taiati varfurile, iar astfel raman numai lastarii tineri ai plantei.

Nu se odihneste
Craciuneii sunt plante cu flori de iarna. Pentru o inflorire abundenta, au nevoie de o mica odihna – de la jumatatea lunii octombrie pana la sfarsitul lunii noiembrie. In aceasta perioada, temperatura scade la 15 grade si udarea se face doar o data la doua saptamani, in cantitati mici. Daca temperatura este mai mare, atunci se uda o data pe saptamana, dar nu mai des. Aceasta procedura se face cu 50 de zile inainte de perioada in care doriti ca floarea dumneavoastra sa infloreasca. Daca nu ati facut aceasta procedura in luna octombrie a acestui an, o puteti face acum – atunci floarea dumneavoastra ar trebui sa infloreasca la inceputul lunii februarie. Daca doriti ca floarea sa infloreasca in primavara, faceti procedura din ianuarie. Dar retineti ca in aceasta perioada durata orelor de zi nu trebuie sa depaseasca 8 ore. De asemenea, Craciunelul ar trebui sa fie pulverizat in mod regulat pentru a creste umiditatea aerului. Nu uitati ca aceasta este o planta tropicala si creste in zone cu aer cu o umiditate ridicata.

Lumina directa a soarelui
Craciunelul nu tolereaza lumina directa a soarelui: floarea poate deveni chiar rosie (bronz) de la caldura, iar cu o lumina difuza, obtinem o crestere buna si o floare abundenta. Pentru ca planta sa infloreasca in timpul iernii, este de dorit ca in timpul verii sa astupati cu hartie sau cu altceva ferestrele incaperii in care creste floarea.

Cel mai bine este s-o cresteti langa fereastra dinspre est.

Adauga un comentariu