Actualitate

Credincioşii, obligaţi să prezinte un test COVID negativ pentru a putea participa la slujbă. Unde se întâmplă așa ceva

Publicat: 28 nov. 2021
Credincioşii sunt obligaţi să prezinte un test COVID negativ pentru a putea participa la slujbă

Credincioşii sunt obligaţi să prezinte un test COVID negativ pentru a putea participa la slujbă. Acest lucru se întâmplă în Grecia, care a introdus noi restricţii, după o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni.

Statul elen a introdus noi restricții pe 18 noiembrie, persoanelor nevaccinate interzicându-li-se accesul în spaţii interioare, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee şi săli de sport, chiar dacă prezintă un test negativ pentru coronavirus. În cazul bisericilor, duminică a fost prima zi în care credincioşii care participă la slujbe trebuie să prezinte un test negativ.

„(Această măsură este) pentru a ne proteja pe noi înşine şi pe oameni. Poate fi puţin dificil, însă vom persista. Suntem obligaţi să respectăm toate măsurile”, a declarat părintele Christos, preot la Biserica Sfântul Spiridon din oraşul Pireu.

Unii credincioşi au declarat că au venit mai puţini oameni decât de obicei la slujba de duminică din cauza cerinţei ca cei nevaccinaţi să plătească pentru teste, un cost care s-ar putea dovedi prea mare pentru cei cu familii.

Grecia a înregistrat o creştere a infectărilor cu COVID-19 luna aceasta, numărul cazurilor zilnice ating niveluri record. Până sâmbătă, ţara a înregistrat 920.683 de infectări cu coronavirus şi 17.861 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.

Adauga un comentariu