Stiri si curiozitati

Crema de gălbenele pentru ciuperca piciorului. Remedii pentru micoza membrelor inferioare

Publicat: 12 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Crema de gălbenele pentru ciuperca piciorului. Remedii pentru micoza membrelor inferioare
Iata cum poti folosi crema de galbenele pentru ciuperca piciorului

Unii medici recomandă crema de gălbenele pentru ciuperca piciorului, dar și pentru alte afecțiuni. Micoza membrelor inferioare apare în genere la bărbați și este cauzată de mediul umed și cald. Adesea această infecție apare după contactul piciorului cu marginea piscinelor, cu solul, prosoapelor folosite la comun sau a cabinelor de duș.

Crema de gălbenele este folosită în scopuri medicinale și cosmetice. Românii o folosesc extractul de galbenele pentru orice afecțiune cutanată.

Ce efecte are crema de gălbenele pentru ciuperca piciorului

Micoza membrelor inferioare necesită un tratament îndelungat. Ciuperca piciorului este o afecțiune pe care mulți o pot lua fară să își dea seama, iar dacă nu este tratată la timp poate duce la afecțiuni mai grave.

Crema de galbenele este în general utilizată pentru pielea care prezinta crăpături, însă are un efect extrem de bun și pentru micoza piciorului.

Gălbenelele pot fi utilizate în mai multe forme. Specialistul în fitoterapie Elena Badea dă un exemplu.

“Se utilizează sub formă de ulei esenţial dizolvat în alcool, până când pielea începe să se usuce şi, apoi, sub formă alifie până la vindecarea completă. Baia de plante este şi ea benefică. Se amestecă 30 de grame de salvie, 30 de grame de gălbenele, 30 de grame de turiță-mare şi două linguriţe cu oţet de mere. Toate acestea se adaugă în apa încălzită separat. Baia se face abia după răcirea infuziei. După ştergere, picioarele se ung cu alifie de gălbenele”, spune Elena Badea.

Semne că ai ciuperca piciorului

Ca o prima simptomă a ciupercii piciorului este senzația de mâncărime puternică în spațiile dintre degete și un miros neplăcut. Dacă este tratată de la început cu crema de gălbenele sau alte tratamente naturiste, aceasta formă a afecțiunii poate fi ușor eliminată.

O alta formă a ciupercii piciorului este cea veziculoasă. Aceasta este caracterizată prin apariția unor vezicule pline cu lichid. Evoluția acesteia are loc în diferite stadii, perioade de acalmie urmate de perioade în care apar vezicule.

O a treia forma de manifestare a micozei este forma keratozica. În cazul acesteia cea mai afectată este pielea de pe călcâi și de pe talpă a piciorului. Ca și simptome regăsim mâncărimea, pielea uscată care duce la îngroșarea și fisurarea ei. Forma keratozica se răspândește foarte ușor și repede la unghiile de la picioare declanșând onicomicoza.

Treatment pentru ciuperca piciorului

Tratamentul recomandat pentru ciuperca piciorului este pe baza de antifungice locale și/sau sistemice; orice produs se aplică local pentru o perioada relativ lungă de timp (3-6 săptămâni). Chiar dacă simptomele s-au remis zona nu trebuie ignorată deoarece oferă condiții propice pentru orice ciupercă.

Crema de gălbenele pentru ciuperca piciorului trebuie aplicată câțiva centimetri pe suprafață afectată. În unele situații sunt necesare creme cu uree care să grăbească absortia cremei atifungice.

Adauga un comentariu