National

Cresc indemnizațiile pentru primari și viceprimari. Marcel Boloș avertizează că „nu toți le vor primi”

Publicat: 30 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cresc indemnizațiile pentru primari și viceprimari. Marcel Boloș avertizează că nu toți le vor primi
Cresc indemnizațiile pentru primari și viceprimari

Marcel Boloș a anunțat luni că a propus mărirea sporurilor pentru primari și viceprimari, însă există o condiție. Majorarea se va face doar în cazul edililor care semnează contracte pe fonduri europene.

Această metodă este folosită pentru a stimula autoritățile locale să atragă bani europeni. Ministrul a precizat faptul că România trebuie să absoarbă peste 80 de miliarde de euro.

Marcel Boloș, proiect cu privire la majorarea indemnizațiilor pentru primari și viceprimari

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a vorbit luni despre un proiect cu privire la majorarea indemnizațiilor pentru primari și viceprimari. Vor avea parte de o mărire doar cei care atrag cât mai multe fonduri europene, fiind disponibile peste 80 de miliarde de euro.

„Noi, Ministerul Fondurilor Europene am avut această iniţiativă, pentru că era nefiresc ca subordonaţii care lucrează în structurile ce implementează fonduri europene să aibă 50% sporul din fonduri iar cei care îşi asumă întreaga responsabilitate şi gestionează proiectele europene, să aibă 25%, aceştia fiind primarii şi preşedinţii de CJ”, a declarat Marcel Boloș.

Marcel Boloș: „Sunt peste 80 de miliarde de euro pe care trebuie să îi absorbim”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că majoritatea proiectelor sunt derulate de autoritățile locale, ceea ce înseamnă că procentul trebuie uniformizat. Majorarea va încuraja autoritățile locale să absoarbă cât mai mulți bani europeni, precizând că forța de muncă calificată este esențială.

„Sunt peste 80 de miliarde de euro pe care trebuie să îi absorbim, iar fără resursă umană şi fără instrumentele de motivare corespunzătoare nu avem la dispoziţie toate instrumentele necesare pentru a accesa aceşti bani”, a mai spus Marcel Boloș.

Ministrul susține că urmează să fie modificat cadrul legislativ național, pentru ca aceste sporuri să poată fi oferite edililor care atrag cât mai multe contracte pe bani europeni.

Mărirea indemnizațiilor pentru primari, o metodă de stimulare

Majorarea indemnizațiilor va fi o metodă prin care primarii și viceprimarii să fie stimulați pentru a dezvolta cât mai multe localități din România.

„Până acum era numărul de proiecte, şi aveam sporul ca limită maximă de 25%, şi urmează să ajustăm aceşti indicatori de performanţă tocmai pentru a stimula în continuare autorităţile locale să atragă banii europeni şi greul este pe umerii administraţiilor locale şi cred eu că pe ei trebuie să îşi stimulăm în mod corespunzător pentru a putea dezvolta localităţile şi să atragă aceşti bani pe care îi avem la dispoziţie”, a mai precizat Boloș în cadrul unei intervenții la TV.

Adauga un comentariu