Eveniment-Social

Creștere alarmantă de școli și licee din Iași care s-au închis din cauza infectărilor cu COVID-19 și intră în scenarii roșii de funcționare

Publicat: 14 oct. 2020
Un număr de 15 școli și licee din Iași au intrat în Scenariul 3, care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții on-line după creșterea cazurilor de infectări cu COVID-19
Din ce în ce mai multe școli și licee din Iași se închid din cauza infectărilor cu COVID-19 și intră în scenarii roșii de funcționare

Din cauza infectărilor cu COVID-19, din ce în ce mai multe școli și licee din Iași s-au închis! Un număr de 15 unități de învățământ au intrat în Scenariul 3, care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții on-line până vineri, 16 octombrie 2020. Pe de altă parte, având în vedere evoluția pandemiei la Iași, foarte posibil ca săptămâna viitoare autoritățile să decidă suspendarea totală a activității față în față în școli

Un număr de 15 unități de învățământ au intrat în Scenariul 3 ce presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții on-line până vineri, 16 octombrie 2020. În urma propunerilor înaintate de către Consiliile de Administrație (CA) ale unităților de învățământ, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a emis hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ.

Creștere alarmantă de școli și licee din Iași care s-au închis din cauza infectărilor cu COVID-19

Astfel, conform acestora, se înregistrează următoarea situație: 318 de unități de învățământ în Scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. 320 de unități de învățământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. 15 unități de învățământ în Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții on-line.

Consiliile de Administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ au adoptat propunerile în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate la nivel național și local de către Direcțiile de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Public, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate

Potrivit respectivei analize, în 69 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori, în 26 localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 și 3 la 1.000 de locuitori, iar în 3 dintre localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori. Reamintim că, potrivit Ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Totodată, decizia de suspendare a cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” se dispune la nivel local, prin hotărârea CJSU, la propunerea Consiliului de Administrație al unității de învățământ preuniversitar, după obținerea avizului Inspectoratului Școlar Județean Iași și al Direcției de Sănătate Publică.

Comentarii
  • Pe langa faptul ca merge prost pandemia este si gestionata prost de ISJ Iasi. Doamna inspectoare generala Farcas se ocupa cu altele decat sa acorde atentie la gestionarea acestei crize pandemice.

  • Pai ce o intereseaza pe Farcas de elevi ca se chinuie, pe ea o intereseaza sa stea cat mai mult in functie, nefacand nimic. AAAaaa ba nu am omis organizand diverse conferinte pe la Hotel Unirea in plina pandemie!!!!!
    De vina pentru situatia creata si numarul de cazuri sunt GUVERNANTII si interesele lor meschine (ALEGERILE din decembrie)!
    Lumea este de vina ca nu ia atitudine pe diferite retele de socializare !!!

  • Putori de profesori care se roaga sa se infecteze vreun elev si sa stea acasa, dar sa ia spor de prima linie. Mai mult, ei sunt in numar mai mare la capitolul infectati. Ce face ISJ Iasi?

Adauga un comentariu