International

Crimă îngrozitoare în Rusia! O studentă a fost torturată și apoi ucisă

Publicat: 25 feb. 2021
Vera Pektheleva la plimbare
Vera Pektheleva a fost ucisa de iubitul ei anul trecut in Rusia

O crimă îngrozitoare a avut loc în Rusia, acolo unde o studentă a fost torturată de către iubitul ei în timp ce poliția a ignorat apelurile vecinilor. Inițial autoritățile au crezut că este vorba de o simplă cearta între iubiți. Tânăra Vera Pektheleva, în vârstă de 23 de ani, a fost găsită decedată, mai exact sugrumată cu un cablu.

Aceasta a mers la locuință iubitului său pentru a-și recupera lucrurile personale, după ce s-au despărțit.

Crimă îngrozitoare în Rusia

Bărbatul de 24 de ani a încuiat ușa și a toturat-o pe fosta sa iubită, aproape patru ore apoi a ucis-o, scrie The Sun. Vecinii acestuia au sunat la poliție atunci când au auzit strigătele fetei. Oamenii legii nu au avut pe moment nicio reacție și au crezut că este vorba despre o cearta conjugală.

Vecinii au sunat la poliție, când au auzit strigătele de ajutor ale fetei, însă oamenii legii nu au avut nicio reacție crezând că este vorba doar de o ceartă conjugală. Potrivit martorilor, Vera ar fi încercat de mai multe ori să evadeze, însă de fiecare dată, bărbatul a prins-o

Observând că poliția nu se implică, mai mulți vecini au decis să o ajute singuri pe Vera. Au încercat să pătrundă în apartament, folosind o rangă pentru a sparge ușa. Însă au ajuns prea târziu. Victima era deja decedată, fiind sugrumată cu un cablu. Criminaliștii au descoperit pe trupul victimei alte 56 de răni, mai multe tăieturi și fracturi, mai ales la nivelul craniului.

În urma tragicului eveniment, mama tinerei a depus plângere împotriva a doi ofițeri de poliție, care acum sunt investigați pentru neglijență în serviciu. Cazul tragic a atras multe critici cu privire la modul în care autoritățile gestionează cazurile de violență domestică.

Violența domestică, o normalitate în Rusia

„Această atitudine față de violența domestică a devenit deja o normalitate în Rusia. Statul continuă să privească violența domestică nu ca pe o crimă, ci ca pe o tradiție veche de secole în familia rusă, față de care nu ar trebui să intervină. Drept urmare, statul stă pe margine și așteaptă ca următorul cadavru să fie ridicat”, a afirmat Alena Popova, o activistă împotriva violenței asupra femeilor.

Crima a avut loc în anul 2020, însă detalii despre cazul său au fost făcute publice foarte recent.

Ucigașul său a fost condamnat la 15 ani de închisoare, cu posibilitatea de a fi eliberat mai repede.

„Criminalului nu ar trebui să i se permită să scape cu o sentință scurtă, iar polițiștii, cu o amendă”, a mai adăugat Alena Popova.

Va reamintim ca in cursul anului trecut o crimă îngrozitoare a avut loc în Rusia, acolo unde o studentă a fost torturată de către iubitul ei

Adauga un comentariu