Local

Crimă zguduitoare în centrul Iaşului. Un “boschetar” cu mâinile şi picioarele amputate parţial a ucis cu sânge rece – Exclusiv

Publicat: 14 iul. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Crimă zguduitoare în centrul Iaşului. Un boschetar cu mâinile şi picioarele amputate parţial a ucis cu sânge rece - Exclusiv
Tragedie la Iași

Crimă de-a dreptul halucinantă, comisă în centrul orașului Iași. Un bărbat fără adăpost, cu mâinile și picioarele amputate parțial, a omorât cu sânge rece o persoană. Făptașul a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau vătămări cauzatoare de moarte.

S-a solicitat în acest caz arestarea preventivă pentru 30 de zile.

„Prin referatul din data de 14.07.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a solicitat măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile a inculpatului G.N., (în vârstă de 20 de ani), cercetat pentru comiterea infracţiunii de ,,loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, prevăzută de art. 195 Cod penal.
În fapt, s-a reţinut din mijloacele de probă administrate în cauză că în după-amiaza zilei de 24.06.2023, în timp ce se afla pe spaţiul verde din proximitatea Teatrului Naţional Iaşi, pe fondul consumului de alcool, stupefiante (prenandez, etnobotanice) şi a suspiciunii că victima C.I. (persoană fără adăpost) îi fura banii pe care el îi obţinea din cerşit, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu mijloace contondente (membrele amputate parţial şi picioarele) în zona feţei, capului şi a coloanei cervicale, determinând căderea acesteia cu extremitatea cefalică frontală pe un plan dur (blocuri de piatră aflate pe iarbă), cauzându-i leziuni ce au determinat decesul acesteia la data de 07.07.2023.
Numitul G.N. a comis fapta având discernământul păstrat. Acesta a fost audiat la data de 14.07.2023 în calitate de inculpat, apoi a fost reţinut pentru 24 de ore, începând cu ora 13:50.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale sau luarea altor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis prim procurorul Radu Cătălin Ţocu.

Comentarii
Adauga un comentariu