Stiri si curiozitati

Cristale semiprețioase. Beneficiile mistice a pietrelor

Publicat: 07 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cristale semiprețioase. Beneficiile mistice a pietrelor
Sunt foarte multe tipuri de cristale semiprețioase, atât organice, cât și minerale

Poate că mulți oameni prezintă interes în diverse tipuri de pietre prețioase sau cristale semiprețioase. Viziunea asupra acestora este una ce diferă de la persoană la persoană, unii apreciază aspectul, în timp ce alții caută să își îmbunătățească viața spirituală.

Cristalele semiprețioase sau pietrele semiprețioase sunt niște substanțe chimice ce conțin minerale, iar acestea apar după o serie de reacții ce au avut loc în natură. Se pot tăia și șlefui pentru a căpăta aspecte plăcute și au fost folosite de mii de ani ca fiind un simbol al valorii. Oamenii au o largă viziune asupra a ceea ce înseamnă aceste pietre, atât lumesc, cât și spiritual.

vas cu pietre colorate
Fiecare piatră s-ar spune că ar prezenta un tip aparte de energie

Există de asemenea, cristale ce nu sunt formate din substanțe minerale, ci organice, de exemplu chihlimbarul și perlele, ce sunt folosite în aceeași măsură cu cele anorganice. Se poate spune că majoritatea acestor cristale semiprețioase sunt de o duritate înaltă, însă în cadrul comercializării lor are loc o adăugare a unor substanțe ce vor da o textură mai elastică din motive estetice.

Cristale semiprețioase. Istoria din spatele pietrelor

Pe lângă evidentul fapt că acestea au fost un reprezentant al monedei și a valutei în perioadele vechi ale omenirii, aceste pietre intră în cadrul multor ceremonii religioase. De aici avându-și sursa foarte multe practici, iar cristalele devin o parte importantă din viața spirituală a oamenilor. Încă și în ziua de azi există o credință în proprietățile nelumești ale acestor pietre.

cristal semipretios rotund in mana
Cristalele au diverse forme, iar aspectul lor este unul atrăgător

Sunt multe persoane ce susțin că acestea sunt capabile de a absorbi energie din jur, fapt pe care oamenii de știință nu îl neagă, căci s-a putut observa o capacitate de stocare a energiei, mică, dar existentă. Însă, oamenii din acest domeniu susțin că nu este vorba de energia electrică ce ar poseda-o, ci un alt tip de energie pe care tehnologia modernă încă nu îl poate depista.

Cristalele sunt diferite. Proprietăți unice

În viziunea oamenilor din cadrul terapiilor ocupaționale, se remarcă o puternică credință în faptul că aceste cristale ar putea interacționa cu aura oamenilor. Acestea au culori spectaculoase și foarte plăcute, iar din punct de vedere științific, acea lumină este o undă electromagnetică de o anumită energie. Organismul fiind stimulat de prezența acestora, face posibilă apariția unei terapii pe bază de lumină.

persoana ce tine in mana o inima de cristal
Adesea se aplică un fel de lac pentru a oferi o textură mai delicată cristelelor

În cadrul afecțiunilor asupra care se dorește folosirea cristaloterapiei în locul altor medicații, există informații despre folosirea unor pietre specifice pentru fiecare tip de afecțiune. Dar acest tratament nu trebuie înțeles drept unul ce se face doar atunci când o persoană este bolnavă, ci poate fi o terapie preventivă ci îmbunătățește și menține o aură curată.

Totodată, trebuie menționat faptul că, de multe ori, aceste terapii se combină între ele formând diverse tratamente complexe. Printre care putem menționa fitoterapia și masajul terapeutic. Iar specialiștii din cadrul medicinei susțin că aceste practici chiar au un efect de calmare și relaxare asupra organismului. Iar chiar dacă acest tratament cu cristale semiprețioase nu ar implica un schimb al energiei din corp, efectul placebo ar trebui să fie suficient de bun pentru a începe acest tip de terapie.

persoana ce are parte de masaj de la un terapeut
Adesea aceste practici se combină cu altele, formând un tratament complex.
Adauga un comentariu