Actualitate

Cristian Diaconescu, despre „rotativa” PSD-PNL: „Îmi permit să am ceva rezerve”

Publicat: 18 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cristian Diaconescu despre rotativa PSD-PNL Îmi permit să am ceva rezerve
Cristian Diaconescu, președintele PMP

Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) a vorbit despre rotativa premierilor Partidului Social Democrat și Partidului Național Liberal.

Liderul PMP s-a declarat sceptic cu privire la funcționalitatea acestei variante în România.

„Doresc să îi dau șansă, nu mă uit la partide, mă uit la majoritatea parlamentară care trebuie să fie operațională în acest moment și pentru a sprijini Guvernul, și pentru a adopta niște acte normative necesare.

Au o majoritate foarte bună. Chestiunea cu rotația îmi permit să am ceva rezerve. A încercat și Israelul în ultima perioadă, a fost o tură de rotație după care au trecut la alegeri anticipate.

Nu știu dacă maturitatea în interiorul partidelor este suficient de mare pentru a asigura un astfel de mod de lucru. Ne putem închipui…nu vreau să facem proces de intenție, doresc să eușească să ducă țara mai departe, dar discutând tehnic-politic, să ne imaginăm că un prim-ministru ce urmează să iasă de la guvernare adoptă niște acte pe care va trebui să e implementeze viitorul Guvern. Dau senzația unui partid bicefal”, a spus Cristian Diaconescu.

Primele declarații ale liberalilor după negocierile cu PSD: „Eu cred că s-a agreat ca PNL să dea premierul”. Nicolae Ciucă, propunerea PNL

Premierul desemnat de PNL Nicolae Ciucă a vorbit , joi seară, 18 noiembrie 2021, despre negocierile dintre social-democrați și liberali.

Acesta a afirmat că în cadrul negocierilor a fost stabilit un calendar pentru a avea până joi un guvern în România

„Am încheiat o rundă consistentă de negocieri. Am reuşit să înaintăm pe aspectele care erau pe dezbatere la nivelul coaliţiei. S-au făcut paşi importanți atât pe ce înseamnă pachetul social, cât şi pe ce înseamnă faptul că agreăm să găsim soluţii, astfel încât să nu creștem taxele. Am stabilit să avem un procent de 7% pentru investiții în bugetul anului viitor şi un calendar astfel încât pănă joi să avem un guvern”, a spus Nicolae Ciucă joi seara.

În opoziție cu Marcel Ciolacu, liderul PSD, care a ezitat să confirme că viitorul premier va fi unul liberal, Florin Cîțu a fost ferm atunci când a declarat că Nicolae Ciucă îl va urma la Palatul Victoria.

”Aceasta a fost decizia partidului, mergem înainte cu decizia partidului. Eu am propus să se renunțe de două ori la acest mandat, eu l-am propus de două ori pe Nicolae Ciucă ca să deblocăm aceste negocieri. Eu zic că e o mare victorie ca partidul mai mic să aibă premierul. Suntem la negocieri, eu cred că s-a agreat ca PNL să dea premierul. Eu așa cred, pentru că altfel nu am negocia. Am decis ca Nicolae Ciucă să conducă negocierile. Este singurul scenariu, premierul va fi de la PNL.”, a spus Florin Cîțu.

Adauga un comentariu