Actualitate

Cristian Diaconescu, noul lider PMP: „Avem nevoie de un nou model economic”

Publicat: 09 mart. 2021
Cristian Diaconescu, președintele PMP, la o conferință de presă
Cristian Diaconescu, noul președinte PMP consideră că nu este normal ca Vlad Voiculescu să vină la televizor și să spună că există probleme

Alegerea lui Cristian Diaconescu în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP) deschide calea revenirii PMP în prim-planul scenei politice. În cadrul congresului formaţiunii desfăşurat la Sinaia, Diaconescu a fost, de asemenea, desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2024.

România nu are o strategie economică pe termen mediu și lung, spune Diaconescu în moțiunea „România respectată” cu care a câștigat președinția PMP.

„Avem nevoie de un nou model economic, care să sporească atractivitatea pentru noii investitori şi să-i încurajeze pe cei care au deja afaceri să le continue şi să le dezvolte”.

Cristian Diaconescu a mai menționat nevoia ca România să aibă o atitudine pro-activă în privința Republicii Moldova și să sprijine această țară în parcursul său european.

„Vom rămâne principalul susținător al parcursului european al Republicii Moldova și vom susține elementul românesc în țările unde există comunități de etnie, limbă sau tradiție românească”, se arată în moțiunea „România respectată”.

Cristian Diaconescu a pledat pentru încurajarea societății civile și a dialogului cu organizațiile neguvernamentale și a arătat că România trebuie să își respecte angajamentele internaționale.

„Dar lumea nu se termină cu Europa”, spune noul lider PMP, „libertatea comercială este o valoare globală care trebuie promovată și sprijinită”.

Comentarii
  • După experimentul ratat a lui bășinescu cu tolomacul lingău acum bășinescu încearcă un alt experiment cu alt lacheu de teapa lui—–cu eba vice –să aveți succesiuri egale cu 0 populimea va exmatriculat—

  • Sa-si repecte angajamentele internationale…Oare ne asteapta alte biruri pentru apararea tarii?De cine?Vreo 25 de am platit rusilor sa ne apere de americani,acum platim americanilor sa ne apere de rusi.In aceasta perioada nu ne-a agresat nimeni.Oare angajamentele interne fata de popor cand vor fi respectate?

Adauga un comentariu