National

Cristian Diaconescu propune o soluţie optimă pentru criza sanitară din educaţie: Mutăm Vacanța Mare în această perioadă

Publicat: 22 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cristian Diaconescu propune o soluţie optimă pentru criza sanitară din educaţie Mutăm Vacanța Mare în această perioadă
Cristian Diaconescu, președintele PMP

Cristian Diaconescu, fost ministru al României şi actual candidat din partea PMP pentru Senatul României, propune o soluţie optimă ca răspuns la criza sanitară din sistemul de educaţie. Fostul ministru explică faptul că Vacanţa Mare ar putea fi luată de elevi în această perioadă.

Cristian Diaconescu consideră că perioada asta poate fi recuperată în vara anului 2021, perioada în care criza pandemică ar putea fi depăşită într-o proporţie mare.

Cristian Diaconescu considera că elevii pot recupera cursurile la vară

Fostul ministru de Externe în Guvernul Emil Boc, Cristian Diaconescu, propune o soluţie optimă pentru depăşirea crizei sanitare din Educaţie. Acesta considera că, după mai multe discuţii purtate cu reprezentanţi din sistemul educaţional, o soluţie eficienta în depăşirea crizei este reprezentată de mutarea vacanţei de vară în această perioadă. Dacă această decizie va fi luată, fostul ministru este de părere că ar fi depașită situația din ce în ce mai gravă cu care se confruntă România. Menționăm că pe data de 22 octombrie 2020, România a depășit un nou record al numărului de infectări cu COVID.

Cristian Diaconescu, candidat PMP pentru Senat în Bucureşti, vine cu o propunere neaşteptată pentru activitatea şcolilor în pandemie. Fostul ministru susţine că ar trebui ca elevii să intre în vacanţa mare până la sfârşitul anului, iar cursurile să fie continuate în timpul verii, când existe şanse ca pandemia să fie cel puţin parţial depăşită.

„Am primit semnale numeroase din partea profesorilor dar şi a părinţilor preocupaţi atât de sănătatea copiilor cât şi de calitatea actului educaţional.

Cei cu care am discutat, înţelegând situaţia complicată prin care trece societatea, au o propunere simplă adresată autorităţilor.

Mutarea în această perioadă a “vacanţei mari“ urmând ca recuperarea procesului de educaţie să se realizeze pe perioada verii.

Astfel, se va ieşi din perioada gripei sezoniere şi s-ar putea concretiza o serie de măsuri sanitare care astăzi sunt în lucru.

Ar fi în discuţie câteva săptămâni până la obişnuita vacanţă de iarnă.

La rugămintea celor cu care am comunicat, pun în dezbatere această temă”, scrie Diaconescu pe Facebook.

Cristian Diaconescu a fost vicepreşedinte al Senatului României

Cristian Diaconescu este un fost demnitar care a ocupat funcţii înalte în stat. Acesta a fost vicepreşedinte al Senatului României, a fost ministru al justiţiei dar şi ministru de externe în Guvernul condus de Emil Boc. După ce a fost ministru de externe şi în cabinetul lui Mihai Răzvan Ungureanu, Cristian Diaconescu a devenit consilier personal al preşedintelui Traian Băsescu. A deţinut această funcţie din 2012 până în aprilie 2014.

A absolvit, în 1983, Universitatea din București, Facultatea de Drept. În același an a fost numit judecător la Judecătoria Sectorului Agricol Ilfov; în perioada 1984 – 1990 a fost judecător la Judecătoria Sectorului 4 din București. În anul 2007, Cristian Diaconescu și-a dat doctoratul în dreptul comerțului internațional la Academia de Studii Economice. Când funcționa la Judecătoria Sectorului 4, din Capitală, Diaconescu era „permanent preocupat de pregătirea politică și profesională.

Cristian Diaconescu a fost unul dintre inițiatorii fundației Mișcarea Populară, fundație susținută și de Traian Băsescu. Face parte din echipa de conducere a organizației, în calitate de membru-fondator.

Pe 7 iunie 2014, la Congresul Extraordinar al Partidului, Cristian Diaconescu este numit candidatul partidului PMP la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. Cristian Diaconescu acceptă candidatura iar pe 11 iunie a fost ales președinte al Fundației Mișcarea Populară.

Adauga un comentariu