Actualitate

Cristian Pomohaci riscă până la cinci ani de pușcărie. Fostul preot are noi probleme cu legea

Publicat: 22 mai 2021
Cristian Pomohaci pușcărie
Fostul preot Cristian Pomohaci riscă până la cinci ani de pușcărie pentru că ar mai oficia încă slujbe bisericești

Cristian Pomohaci, controversatul artist și fost preot, este în centrul unor noi probleme cu legea și riscă până la cinci ani de pușcărie. Și asta după ce în urmă cu câțiva ani el a fost implicat într-un scandal de pedofilie, în urma căruia a și fost caterisit. Totodată, acesta a fost condamnat cu suspendare anul acesta într-un dosar de evaziune fiscală, dar a achitat întreg prejudiciul.

Cristian Pomohaci, născut în 1969, este din comuna Rebrișoara, județul Bistrița-Năsăud. În urmă cu patru ani, acesta a fost exclus din rândul preoțimii după ce numele său a fost implica în câteva scandaluri sexuale. De atunci, fostul preot ortodox își ocupă timpul cu afaceri și cântări de muzică populară la diferite evenimente. În acest sens, Cristian Pomohaci este foarte activ pe pagina de Facebook, unde postează fotografii și clipuri.

Cristian Pomohaci, pasibil de pușcărie

Mai mulți enoriași îl acuză pe artist că poartă ilegal haine preoțești, cu toate că acesta a fost caterisit în anul 2017. Credincioșii au luat foc la vederea unor fotografii din excursia lui în SUA. Aici, pe tot parcursul șederii sale, anumite surse spun că ar fi continuat să țină slujbe ilegal. Enoriașii atrag atenția constant autorităților în mediul online că acesta poartă ilegal straiele preoțești.

„Folosirea fără drept a unei calități oficiale care implică exercițiul autorității de stat, însoțită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă; cu aceeași pedeapsă se sancționează fapta funcționarului public care continuă să exercite o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii; dacă faptele au fost săvârșite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorități publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani”, conform legii.

A fost implicat într-un scandal de pedofilie

Cristian Pomohaci a stârnit un imens scandal în lumea bisericească și nu numai, în momentul în care acesta a fost acuzat de pedofilie.

„Cazul fostului preot Cristian Dorin Pomohaci s-a încheiat astazi, 6 octombrie 2017, prin Decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului. (…) Pe baza abaterilor canonice reținute și a mărturiilor aduse în apărare, Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului (…) a hotărât: Aplică fostului preot Cristian Dorin Pomohaci sancțiunea: DEPUNEREA (DESTITUIREA) DIN SLUJIREA CLERICALĂ (pierderea dreptului de a săvârși lucrări sfinte, de a purta ținuta clericală și de a se împărtăși în altar; cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic, cu posibilitatea de a desfășura activități social-filantropice, culturale, educaționale sau de a fi cântăreț, după caz; activitatea și conduita sa vor fi evaluate anual de Chiriarh”, anunța BOR în 2017, în privința scandalului de pedofilie.

Totodată, vineri, 21 mai 2021, Cristian Pomohaci, care era pasibil de pușcărie, a reușit să obțină aplicarea unei legi favorabile în dosarul de evaziune fiscală în care are o condamnare definitivă, primind o amendă de 40.000 lei.
Adauga un comentariu