Actualitate

Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5 anunță că bătrânele care vând pătrunjel la colţul străzii nu vor mai fi amendate

Publicat: 06 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cristian Popescu Piedone primarul sectorului 5 anunță că bătrânele care vând pătrunjel la colţul străzii nu vor mai fi amendate
Cristian Piedone anunță că bătrânele care vând pătrunjel în piață nu vor mai fi amendate

Cristian Popescu Piedone, primarul din sectorul 5 din București face un anunţ menit să aducă un zâmbet pe buzele bătrânelor care vând pătrunjel la colţul străzii. Edilul a informat că de pe data de 6 aprilie, Administraţia Pieţelor va pune la dispoziţie 10 tarabe în incinta fiecărei piețe pentru persoanel vârstnice care vând cantităţi mici de fructe şi legume. Poliţia Locală nu va mai amenda persoanele de la colţul străzii şi le vor informa asupra faptului că pot vinde în continuare marfa la tarabele din piață.

De altfel, tarabele vor fi puse gratuit la dispoziţia bătrânelor şi taxele plătite de aceştia vor fi egale cu zero. Piedone a anunţat faptul că orice târg temporar va avea obligativitatea de a ceda 10 mese gratuite persoanelor de acest fel.

Poliţia Locală din Sectorul 5 București nu va mai amenda bătrânele care vând pătrunjel la colţul străzii

Poliţiştii locali din Sectorul 5 din București nu vor mai putea aplica amenzi bătrânelor care vând pătrunjel sau alte legume/fructe la colţul străzii. Decizia a fost luată de primarul Piedone şi vine în ajutorul acestora. Edilul a precizat că va pune la dispoziţie 10 tarabe în fiecare piaţă în mod gratuit acestei categorii de vânzători. Primarul consideră că marfa vândută de acestea reprezintă tocmai pâinea de zi cu zi nicidecum un comerț care ar da naștere unor profituri consistente.

„Începând de mâine, Poliția Locală Sector 5 nu va mai sancționa acele bunicuțe care vând câteva legături de pătrunjel la colțul străzii sau pe străzile din apropierea piețelor din sector. Am dispus ca Administrația Străzilor să pună la dispoziția acestora 10 tarabe în fiecare piață, total gratuit. Sunt persoane care vând câteva fructe sau unul, două borcane de murături și pentru ele aceste venituri reprezintă pâine pe care o pun pe masă. Nu sunt de acord să dăm amenzi acestor persoane. Mai bine le ajutăm să supraviețuiască.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Poliţiştii locali nu vor da amenzi şi vor informa persoanele

Rolul poliţiştilor locali nu va mai fi de a da amenzi persoanelor vârstnice care vând pătrunjel la colţul străzii. Aceştia vor informa persoanele în cauza asupra faptului că în interiorul pieței se găsesc tarabe gratuite în care acestea pot vinde fără a plăti. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a anunțat că după ce Piața Rahova va fi redată în folosință, se va amenaja un spațiu cu mai multe tarabe pentru producători autohtoni. Edilul a spus că aceste tarabe vor fi oferite cu titlu gratuit, pentru a atrage cât mai mulți astfel de producători în Piața Rahova.

Poliţiştii locali din Iași incă amendează bătrânele

În atenţia publică, în urmă cu câteva zile a apărut un caz în care poliţiştii locali din Iași au amendat o bătrânică ce vindea diferite produse din grădină. Totuşi, nu se cunosc date referitoare la amendă. Dacă poliţistul local a amendat bătrâna pentru comerț sau pentru că nu purta mască

Adauga un comentariu