Actualitate

Cristian Terheș la BZI LIVE: „Preocuparea lui Predoiu era să dovedească că de fapt el a făcut o decizie corectă”

Publicat: 24 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cristian Terheș la BZI LIVE Preocuparea lui Predoiu era să dovedească că de fapt el a făcut o decizie corectă
Cristian Terheș la BZI LIVE

Europarlamentarul Cristian Terheș a vorbit la BZI LIVE despre încrederea în justiţie. De asemenea, Cristian Terheș a vorbit și despre declarațiile lui Cătălin Predoiu în care spunea că soţul Giorgianei Hosu a fost achitat.

Cristian Terheș susține că este nevoie de schimbarea mentalităților din România pentru a merge într-o direcție mai bună.

Europarlamentarul Cristian Terheș la BZI LIVE

Europarlamentarul Cristian Terheș susține că justiţia este în cădere, deoarece interesul cetăţeanului nu mai e pe primul loc. Despre discuția în care Predoiu a spus că soţul Giorgianei Hosu a fost achitat, Cristian Terheș spune că nu vom şti niciodată dacă este vinovat sau nu.

„Eu cred că se reflectă cel mai bine în încrederea în justiţie. Şi justiţia e în picaj şi nu e întâmplător. Din păcate, justiţia din România, ca sistem, interesul cetăţeanului nu mai e pe primul loc, sunt alte interese. Acest ministru, Predoiu, aici se vede câmpul tactic. Eu nu ştiu ce e în dosarul respectiv, dar faptul că cineva i-a spus ministrului că omul ăla e achitat… normal ca lumea la final o să zică că judecata nu a fost una corectă, că se știa de înainte verdictul.

Când discuţi pe chestiuni de justiţie, ca ministru, nu te pronunţi! Stai deoparte!

Problema lui nu a fost cu soţul Giorgianei Hosu, el a încercat să îşi justifice alegerea pe care a făcut-o numind-o pe aceasta în funcţie. El, de fapt, preocuparea lui era cu privire la el. Să dovedească că de fapt el a făcut o decizie corectă! Noi nu vom şti niciodată dacă omul acela a fost cu adevărat vinovat sau nu.

Din păcate a victimizat un om care nu vom şti niciodată dacă este vinovat sau nu”, a spus Cristian Terheș.

Cristian Terheș: „Acest mimetism a dovedit că nu funcţionează”

De asemenea, Cristian Terheș susține că de 30 de ani „tot reformăm” și este de părere că este momentul să se schimbe mentalități în România. Europarlamentarul subliniază că țara va merge în direcția potrivită, doar dacă se schimbă acest lucru.

„Un ofiţer de informaţii nu poate să îţi fie şi procuror şi agent, nu se poate. Sau se putea în trecut. Dar acum ai separaţia puterilor în stat.

Noi de 30 de ani tot reformăm, dar eu nu cred că asta mai trebuie să facem. Noi trebuie să schimbăm mentalităţi. Apoi ţara asta va merge. Ceea ce avem acum e mimetism şi s-a dovedit că nu funcţionează”, a conchis Cristian Terheș.

Adauga un comentariu