National

Cristian Tudor Popescu, despre declarațiile de presă a lui Dan Barna: „M-au înfiorat aceste aplauze! Ăsta este un gest de pe vremea lui Ceaușescu”

Publicat: 07 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cristian Tudor Popescu despre declarațiile de presă a lui Dan Barna M-au înfiorat aceste aplauze Ăsta este un gest de pe vremea lui Ceaușescu
Cristian Tudor Popescu, gazetar

Cristian Tudor Popescu a comentat luni seară conferința de presă susținută de Dan Barna, în cadrul căreia acesta a făcut anunțul demisiilor miniștrilor USR-PLUS. Potrivit jurnalistului, parlamentarii USR-PLUS au aplaudat ca pe vremea lui Ceaușescu.

„Ați spus că o să comentez la cald. Nu știu ce este cald în tot cea am văzut, cu excepția, poate, a aplauzelor. Aplauzele care ridică temperatura aerului. M-au înfiorat aceste aplauze! Înainte ca vorbitorul Barna să deschidă gura, toată lumea prezentă acolo, parlamentarii USR PLUS au aplaudat. Înainte să spună o singură vorbă domnul Barna. Ce aplaudau?

Vasăzică, acum acești miniștri ai USR PLUS părăsesc guvernul și declanșează în mod oficial, să spunem, din acest moment, criza politică. Prin schimbarea configurației politice a guvernului, trebuie să treacă prin Parlament noul guvern, ceea ce echivalează cu o moțiune de cenzură. Guvernul trebuie să fie votat în Parlament.

Încă o dată. Acești oameni, oamenii noi ai politicii românești, cum s-au prezentat și cum au fost votați, acești oameni, uitați-vă la ei cum aplaudă. Ce aplaudați, măi, oamenilor, măi? Ce aplaudați?

Ăsta este un gest de pe vremea lui Ceaușescu. Aplaudați faptul sumbru, trist ce s-a întâmplat acum, ieșiți din guvern, urmează o perioadă de instabilitate politică atunci când numărul celor internați la ATI crește de la o oră la alta, când facturile la energie cresc în același ritm, când toate prețurile cresc? Oamenii ăștia aplaudă.

Au fost prezentate „realizărili” miniștrilor USR PLUS. Ar mai trebui adăugată o realizare, nu știu de ce a lăsat-o deoparte domnul Barna, două, de fapt”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Rareș Bogdan: A părăsi guvernarea în aplauze arată cel puțin iresponsabilitate

Și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a comentat, luni seară, anunțul demisiei în bloc al miniștrilor USR PLUS. În momentul în care liderul USR Dan Barna a făcut anunțul, membrii formațiunii au aplaudat cu entuziasm.

„Dacă într-adevăr depun demisiile, urmează 45 de zile în care suntem în situația de interimat. În aceste 45 de zile vor prelua ministerele colegi de-ai noștri, respectiv secretari de stat sau miniștri plini de la alte ministere. Nu ne putem juca cu această țară și cred că comportamentul de a fugi în aplauze, de a părăsi guvernarea în aplauze arată cel puțin iresponsabilitate, dacă nu și imaturitate”, a declarat Rareș Bogdan.

Acesta spune că PNL și aliații săi au în Parlament 179 de voturi.

„Deocamdată funcționăm pe idea interimatului. Avem o situație în care PNL, împreună cu minoritățile și UDMR au 179 de deputați și senatori. Sigur că până la 234 mai avem nevoie de 55 de voturi. Vom vedea. Nu discutăm despre asta. Nu vrem alianță cu PSD, cei de la USR PLUS fac alianță cu AUR”, a adăugat Rareș Bogdan.

Adauga un comentariu