Culinar

Crochete făcute din cartofi, cu brânză şi ou, la cuptor

Publicat: 04 iun. 2020

Cartofii cu brânză şi ouă sunt delicioşi. Se prepară uşor şi sunt absolut divini. În plus, fără prea mult efort, vei obţine o masă delicioasă pentru întreaga familie.

Ingrediente (pentru 12 porţii):

1 pachet (aproximativ 900g) de crochete de cartofi, congelate
12 ouă
1 ana de lapte
1 şi ½ linguriţa oreganos uscat
1si ½ linguriţa cumin
½ linguriţa pudra de chili
¼ linguriţa pudra de usturoi
130 g brânză cheddar rasă
100 g parmezan râs
1 borcan salsa de roşii
230g smântână
coriandru proaspăt, tocat mărunt (după gust)
sare
piper
ulei pentru uns tava

Cum se prepară:

Preîncălzeşte cuptorul la 190oC. Unge o tavă adâncă cu ulei şi aşază crochetele de cartofi în această. Într-un vas încăpător adauga ouăle, laptele, oregano, cuminul, pudra de usturoi, sare şi piper şi mixează bine până când obţii o consistenţă omogenă. Toarnă apoi compoziţia peste cartofi.

Introdu tava la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când cartofii sunt bine pătrunzi iar compoziţia de iou bine închegată. Adaugă apoi brânză cheddar şi parmezanul pe deasupra şi mai coace totul până când acestea se topesc.

Când este gata, scoate tava din cuptor şi lasa compoziţia să se răcească timp de 10 minute. Adaugă deasupra salsa, smântâna şi coriandru tocat mărunt.





Adauga un comentariu