Culinar

Crumble cu mere. Un desert rafinat și plin de savoare

Publicat: 25 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Crumble cu mere. Un desert rafinat și plin de savoare
Aromatul crumble cu mere poate fi servit dimineața alături de o cafea aromată, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative.

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert gustos și aromat, putem face un crumble cu mere. Acest deliciu englezesc este ideal de servit la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat deosebit. Iată cum să pregătești la tine acasă un desert rafinat și plin de savoare.

Crumble cu mere

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete spectaculoase. Pe placul multora dintre noi este deliciosul crumble cu mere, aromat, parfumat și incredibil de gustos. Pentru acest deliciu culinar avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul va fi garantat.

Deserturile cu mere au o savoare aparte și sunt perfecte la orice ocazie, fie că este vorba de o masă festivă sau de una cu prietenii și familia. Aromatul crumble cu mere poate fi servit și dimineața alături de o cafea aromată, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative.

La fel de bine putem să îi impresionăm pe cei dragi cu o ruladă cu mere și scorțișoară. Aceasta se face rapid, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Pentru iubitorii de prăjituri pufoase, cremoase și gustoase, putem face o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta îi va impresiona cu siguranță pe toți cei de la masă. Deliciosul crumble cu mere este alegerea perfectă pentru momentele în care vrem să ne răsfățăm cu un desert perfect.

Rețeta cu care vei pregăti un desert aromat și gustos

Pentru un crumble cu mere vom avea nevoie de 1,5 kg de mere roșii și verzi, 150 g de zahăr brun, 100 g de făină, 50 g de unt, 20 g de coajă rasă de lămâie.

Mai întâi se curăță merele de coajă și se îndepărtează cotorul. După aceea se taie mărul în cubulețe potrivite. Într-o tigaie se pun merele împreună cu zahărul și coaja rasă de lămâie și se lasă la călit până se înmoaie. Când merele sunt gata, se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcit.

După aceea într-un bol cu făină se pune untul și se amestecă foarte bine cu mâinile. Peste aluat se pune zahăr și se amestecă din nou până se obține un aluat cu textură ca de firimituri.

Compoziția de mere călite se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt apoi se pune și aluatul. Se coace timp de 30 de minute deliciosul crumble cu mere.

Aromatul crumble cu mere se consumă cald sau rece, simplu sau împreună cu o cafea, cu un pahar cu lapte sau cu o cupă de înghețată, în funcție de preferințe. Pentru a oferi savurosului crumble cu mere un plus de savoare putem adăuga în compoziție și câteva felii de gutui sau pere rase. Acest desert poate fi decorat cu un baton de scorțișoară, cu fulgi de ciocolată sau cu câteva felii de mere coapte. Rețeta poate fi adaptată după gust, însă aroma deosebită și aspectul rafinat vor fi cu siguranță pe placul tuturor.

Adauga un comentariu