Actualitate

Cseke Attila a predat mandatul de la Ministerul Sănătății. Alexandru Rafila, după preluare: „Trebuie să găsim modalitatea de a arăta, în 2022, drumul către normalitate” – VIDEO

Publicat: 25 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cseke Attila a predat mandatul de la Ministerul Sănătății. Alexandru Rafila după preluare Trebuie să găsim modalitatea de a arăta în 2022 drumul către normalitate - VIDEO
Alexandru Rafila a mulţumit ministrului interimar şi a apreciat acţiunile acestuia la minister

Fostul ministru interimar de la Sănătate, Cseke Attila, a mulţumit personalului medical implicat în gestionarea pandemiei, joi, la predarea mandatului de la Ministerul Sănătăţii. Acesta i-a urat succes lui Alexandru Rafila în gestionarea portofoliului. La rândul său, Alexandru Rafila, afirmă că, în 2022, trebuie găsit drumul către normalitate.

”Mulţumesc personalului medical care s-a implicat în gestionarea acestui val pandemic patru, care nu a trecut încă, chiar dacă cifrele sunt mai mici (…) Îi urez domului Rafila mult succes, sunt sigur că va fi un ministru eficace şi va gestiona provocările uriaşe ale sistemului medical românesc”, a declarat Cseke Attila, la predarea mandatului de ministru al Sănătăţii.

Alexandru Rafila și-a preluat mandatul la Ministerul Sănătății

La rândul său, Alexandru Rafila a mulţumit ministrului interimar şi a apreciat acţiunile acestuia la minister.

”Dovedeşte că este un adevărat ministru al Sănătăţii şi a făcut foarte, foarte multe lucruri bune, importante, care or să ne ajute pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru ca această pandemie să nu înceapă cu un nou val similar”, a declarat Rafila.

Acesta a vorbit despre parteneriatul cu oamenii care lucrează în sistem şi cu populaţia pentru limitarea pandemiei.

”Am fost foarte afectat de sutele de morţi care s-au înregistrat zilnic în ţara noastră. Pare incredibil ca o ţară din UE să înregistreze cel mai mare număr de decese raportat la populaţie (…) Trebuie să găsim modalitatea de a arăta, în 2022, drumul către normalitate”, a mai declarat Rafila.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu s-a vaccinat cu doza 3

Alexandru Rafila a spus că pregătirile pentru următorul val al pandemiei trebuie să înceapă de urgență, pentru ca efectele să fie diminuate. Întrebat dacă are doza trei făcută, ministrul a răspuns astfel: „Eu am declarat acest lucru: am trecut prin boală în luna decembrie, anul trecut, și am făcut doza 1 în luna martie și doza 2 în luna aprilie. Nu m-am vaccinat cu doza trei.”

Ulterior, a făcut următoarele precizări: „Am un comentariu care e important. Noi discutăm despre doza trei în condițiile în care avem mai mult de 60 la sută din populație nevaccinată cu primele două doze. Prioritatea – și aceasta e poziția OMS – este de a vaccina cât mai mult din populație. Doza trei este foarte importantă pentru țările care au 70-80 la sută acoperire vaccinală, dar pentru țările cu 20-30 la sută importanța nu e pe primul loc pentru doza trei.”

Adauga un comentariu