Sport

CSM București este gata de revanșa cu Ferencvaros! Româncele trebuie să-și ia revanșa după eșecul umilitor de la Budapesta

Publicat: 21 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CSM București este gata de revanșa cu Ferencvaros Româncele trebuie să-și ia revanșa după eșecul umilitor de la Budapesta

CSM București o întâlnește vineri, în Sala Polivalentă, pe Ferencvaros, echipă care a învins-o în prima etapă din grupele principale cu 33-23.
Săptămâna marilor anunțuri se încheie pentru CSM București cu un meci extrem de important în Liga Campionilor. După ce clubul patronat de Primăria Capitalei a anunțat că Neagu va mai rămâne la echipă încă doi ani, că suedezul Per Johansson îl va ajuta pe Adi Vasile pe banca tehnică și că Siraba Dembele, extrema stânga a naționalei Franței, va veni din vară să joace la CSM, acum toată atenția este îndreptată spre disputa cu vicecampioana Ungariei.

Dorința de revanșă mocnește

Ferencvaros a administrat CSM-ului, în prima etapă din grupele principale ale Ligii, cea mai drastică înfrângere suferită până acum în Liga Campionilor: 33-23. Meciul e încă viu în mintea „tigroaicelor”, iar dorința de revanșă mocnește.

„Eu vreau să ne luăm revanșa în fața lor pentru că în ianuarie, la începutul grupelor principale, echipa noastră a suferit cea mai severă înfrângere de când joacă în Liga Campionilor. Așa că vineri va fi un meci revanșă, dar și un meci important pentru că avem nevoie de puncte. Fiecare meci pentru noi e ca o finală. Atâta vreme cât reușim să facem lucruri împreună, ca o echipă, putem obține victorii mari, cum am făcut cu Vipers și Metz”, a declarat căpitanul Cristina Neagu.

FTC, echipa de pe ultimul loc, își joacă la București ultima șansă. Dacă va pierde cu CSM, echipa lui Elek Gabor își poate lua adio de la „sferturi”. Maghiarele vin după înfrângerea suferită pe teren propriu, în campionat, în fața celor de la Siofok, 24-26, dar își doresc să ajungă în „sferturi”.
CSM și FTC s-au întâlnit de 5 ori până acum în Liga Campionilor, iar româncele conduc cu 4-1 la general.

„Per va aduce un plus în echipă!”

Adrian Vasile, antrenorul principal de la CSM București, consideră că venirea lui Per Johansson în staff-ul echipei este un mare plus.

„Cu Per Johansson vom fi o echipă mai bună, este un sentiment de multă siguranță pentru că tot timpul suntem împreună. Ne înțelegem ca și înainte, avem o relație foarte bună de muncă, toată lumea știe că facem o echipă bună și la naționala Muntenegrului și asta vom încerca să facem și la CSM. Așa cum echipa din teren trebuie să fie foarte bună, așa și echipa din staff trebuie să fie foarte bună. Și cu siguranță venirea lui Per aduce plus calitate. Deci și staff-ul va fi mai bun decât înainte”, a declarat Vasile.

Per Johansson a mai fost de două ori la CSM, dar în calitate de „principal”.

Clasament Grupa 1

1. Metz 7 3 3 1 203-190 9p
2. Rostov 7 4 1 2 194-182 9p
3. Esbjerg 7 4 1 2 199-194 9p
4. CSM București 7 3 1 3 170-176 7p
5. Kristiansand 7 2 1 4 200-208 5p
6. Ferencvaros 7 1 1 5 194-210 3p

Primele patru echipe se califică în „sferturi”
Etapa a 4-a: CSM-Ferenncvaros (vineri), Rostov Don-Metz (sâmbătă), Esbjerg-Vipers (duminică).

Adauga un comentariu