Local

CTP caută firmă pentru asfaltul dintre linii! Contractul este de 1 milion de euro

Publicat: 27 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CTP caută firmă pentru asfaltul dintre linii Contractul este de 1 milion de euro
Constructorii vor interveni la liniile de tramvai din municipiul Iași

Aproape 1 milion de euro va costa refacerea carosabilului dintre liniile de tramvai din municipiul Iași. Compania de Transport Public va organiza licitația pentru execuția lucrărilor la începutul lunii august 2023. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Noi achiziții sunt anunțate de Compania de Transport Public (CTP) Iași. Astfel, pe data de 09.08.2023 este programată licitația pentru realizarea lucrărilor de reparații în ampriza căilor de rulare a tramvaielor. Valoarea estimată a contractului este de 4.545.000 de lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro.

„Lucrările de reparații în ampriza căii de rulare a liniilor de tramvai presupun: execuția lucrărilor de refacere sistem rutier (covor asfaltic) în ampriza căii de rulare a tramvaielor, prin refacerea stratului de uzură de la îmbinarea șinelor de tramvai cu suportul carosabil, execuția lucrărilor de refacere și comaltare a rosturilor din lungul liniilor de tramvai prin etanșarea acestora la îmbinarea șinelor de tramvai cu suprafețele bituminoase sau din beton de ciment”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași urmează să modernizeze și depoul CTP din cartierul Dacia.

Lucrările comandate de CTP vor avea o garanție de 2 ani

Refacerea covorului asfaltic se va realiza pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați, iar rosturile vor fi refăcute pe o lungime de 25.000 de metri. Lucrările trebuie să aibă o garanție de 24 de luni.

„Pe toată durata execuției, atât pe zi, cât și pe noapte, lucrările se vor executa astfel încât traficul tramvaielor să nu fie restricționat. Executantul va semnaliza corespunzător amplasamentul lucrării și va permite accesul entității contractante ori de câte ori acesta solicită. Executarea lucrărilor pe timp de noapte se va face cu luarea următoarelor măsuri: iluminat corespunzător care să asigure o bună vizibilitate pe întreaga suprafață a zonei de lucru, dotarea personalului care lucrează cu echipament de protecție adecvat condițiilor de lucru, zonele de lucru vor fi semnalizate pe timpul nopții”, se arată în documentația procedurii.

CTP cheltuie 1 milion de euro și pe serviciile de curățenie pentru mijloacele de transport.

Licitație pentru achiziția unui nou lot de autobuze

Totodată, CTP va primi un nou lot de autobuze electrice. De achiziție se va ocupa Primăria Iași. Pe data de 18.08.2023 este programată procedura pentru furnizarea unui număr de 25 de autobuze. Valoarea estimată a contractului este de 59.810.505 lei, fără TVA, aproape 6 milioane de euro. Finanțarea este asigurată din fonduri europene. Municipalitatea nu este la prima achiziție, după ce au sosit, la Iași, tramvaie și autobuze noi. Totodată, municipalitatea a locat 1 milion de euro pentru montarea unui sistem de avertizare anti-coliziune pe 92 de autobuze Isuzu Citiport, 8 autobuze Eurobus Diamond și 20 de autobuze Solaris.

O singură ofertă a fost depusă din partea unei firme din București.

Adauga un comentariu