Prima pagină » Local » CTP Iași are nevoie de mai mulți angajați. Compania a înaintat un memorandum la primărie și așteaptă votul consilierilor locali – FOTO

CTP Iași are nevoie de mai mulți angajați. Compania a înaintat un memorandum la primărie și așteaptă votul consilierilor locali – FOTO

25 mart. 2024, 02:00, 4 ,
Petronel Ștefan, în Local

CTP Iași mai are nevoie de încă 69 de angajați, deoarece nu a reușit să-și aducă numărul necesar de persoane în timp util. Astfel, compania a înaintat un memorandum către Primăria Iași, pentru a cere aprobarea

În mare parte, lipsa de personal este la șoferii de autobuz și la muncitorii din depou și garaj. Mulți dintre aceștia au ales să plece de la companie din cauza riscurilor și a salariului mult prea mic. Astfel, CTP Iași a rămas descoperită pe posturi cheie și nu poate onora corespunzător anumite trasee de autobuz.

CTP Iași are nevoie de angajați

Deși mulți aleg să se școlească la companie ca să devină șoferi de autobuz, pleacă după câteva luni din cauza salariilor mici. Un șofer debutant începe cu un salariu de aproximativ 2.200 de lei net la care se adaugă bonusuri și tichete de masă. Compania trebuie să obțină aprobarea de la primărie și de la Guvern pentru a debloca posturile vacante.

„Din cauza lipsei forței de muncă calificată în zonă și a fluctuației de personal, compania nu a reușit să angajeze numărul necesare de șoferi de autobuz care să ocupe toate posturile vacante, astfel că, la intrarea în vigoare a Legii nr. 296 din 26.10.2023, ca urmare a aplicării art. XXXII din acest act normativ, numărul angajaților stabilit prin noua organigramă aprobată la 31.12.2023 a fost de 1.377, incluzând doar 545 personal de bord (322-șoferi de autobuz și 223-vatmani). Dintre acestea, au fost ocupate doar un număr de 1308, diferența până la 1377, urmând a fi ocupată începând cu anul 2024. Cele 69 de posturi vacante sunt în majoritatea personalului de bord și de mentenanță mijloace de transport și infrastructură”, se arată în memorandum.

Compania are nevoie de bani

Pentru a plăti noii angajați este nevoie de suplimentarea companiei din punct de vedere financiar. Astfel, CTP Iași are nevoie și de 3,3 milioane de lei pentru a achita salariile oamenilor. Consilierii locali vor vota proiectul la ședința din 27 martie 2024.

„Estimarea impactului asupra cheltuielilor cu fondurile de salarii ca urmare a angajării personalului aferent celor 69 de posturi disponibile, pentru a face față obligațiilor contractuale este de aproximativ 3.352 milioane lei, el putând suferi modificări în condițiile creșterii salariului minim brut pe țară sau a altor măsuri fiscal bugetare în viitor. În concluzie, menționăm că este necesară aprobarea acestui memorandum pentru creștea numărului de personal față de cel realizat în anul 2023 și pentru creșterea cheltuielilor de natură salarială aferente, astfel încât CTP Iași să poată să-și onoreze contractele încheiate la un nivel cantitativ, dar și calitativ, pentru a acoperi secvența de transport la exigențele menționate cu respectarea reglementărilor legale în ceea ce privește Codul munci”, a fost stipulat în document.

CTP Iași are nevoie de mai mulți angajați pentru a putea acoperi toate traseele de autobuz.

Comentarii
 • De cè? Oameni buni, fugiti cat puteti!
  Salarii proaste, conditii proaste! Oamenii care indraznesc sa comenteze sunt sanctionati!
  Exista o mare diferenta intre ce se promite si realitate!! Masina defecta stai acasa, daca prinzi sambata duminica iei mai mult, dar e in functie de spaga, dai lucrezi, nu….. mori de foame.
  Salariu de 2500 net si bonuri! Salariile nu se dau la timp!

 • bufonul de la ateneu!

  mai dati afara din directori!!!

 • Greva! pana va fi cel mai mare salar din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *