Local

CTP Iași: Cursele speciale pentru elevi și preșcolari, reintroduse din 13 septembrie

Publicat: 07 sept. 2021
Toate cursele vor avea autocolante speciale pentru identificare

Cursele speciale pentru elevi și preșcolari vor fi reintroduse de către Compania de Transport Public (CTP) Iași, începând din 13 septembrie 2021. Acestea vor circula pe următoarele trasee, conform orarului de mai jos:

• traseul 1b – două tramvaie cu plecare la orele 7:10 și 7:20, din Rond Baza 3 spre Rond Copou;

• traseul 3b – două autobuze cu plecare la orele 7:05 și 7:15, din Rond Dancu spre Rond Copou;

• traseul 5 – două autobuze cu plecare la orele 7:00 și 7:15, din Dacia spre Țuțora;

• traseul 9 – două tramvaie cu plecare la orele 7:00 și 7:10, de la Tehnopolis spre Rond Copou;

• traseul 11 – două tramvaie cu plecare la orele 7:00 și 7:15, din Dacia spre Tătărași-Nord;

• traseul 19 – două autobuze cu plecare la orele 7:00 și 7:15, din Canta spre CUG I;

• traseul 28 – două autobuze cu plecare la orele 7:00 și 7:15, din Dacia spre Triumf;

• traseul 36 – două autobuze cu plecare la orele 7:05 și 7:20, din Dacia spre Breazu;

• traseul 42 – două autobuze cu plecare la orele 7:10 și 7:20, de la Frigorifer spre Rond Copou;

• traseul 43 – două autobuze cu plecare la orele 7:00 și 7:20, din Păcurari spre CUG I;

• traseul 52 – trei autobuze cu plecare la orele 7:00, 07:20 și 7:40, de la Piața ACB spre Rond Copou.

Cursele speciale pentru elevi vor avea autocolante

Toate cursele vor avea autocolante speciale pentru identificare. Conducerile Primăriei Municipiului Iași și Companiei de Transport Public fac apel la ceilalți călători să respecte specificul acestor curse, accesul în acestea fiind permis doar pentru elevi, iar în cazul preșcolarilor și pentru însoțitori.

Reamintim că transportul public a devenit gratuit pentru elevi în anul 2020, iar la nivelul Municipiului Iași sunt acreditate / autorizate peste 120 de unități de învățământ ai căror elevi au dreptul de a obține abonamente de la CTP Iași.

Pentru ca numărul elevilor care beneficiază de abonamente gratuite electronice să fie cât mai mare, este necesar ca unitățile școlare să se înregistreze, în prealabil, în aplicația creată de #CTPIași. Aici reprezentanții școlilor pot introduce, în mod facil, un set minim de date necesare înregistrării ulterioare a elevilor în aplicația #24pay. După această etapă, pentru a crea contul de elev, aceștia vor putea accesa link-ul www.sctpiasi.ro/elevi, unde vor completa denumirea instituției școlare la care studiază, numărul matricol, adresa de e-mail și parola.

Toți acești pași sunt parcurși doar o singură dată. Ulterior, prin accesarea aplicației 24pay și scanarea oricărui cod QR, fie a celui afișat pe site-ul CTP Iași, fie a celor din stații ori din mijloacele de transport, va putea fi procurat un abonament gratuit pentru 30 de zile. Pentru informații suplimentare referitoare la modul de înregistrare a unităților de învățământ pe platforma CTP Iași solicitările pot fi trimise la adresa: [email protected]

Abonamente CTP Iași

În situația în care elevii înscriși la școlile din oraș solicită eliberarea abonamentelor gratuite de la tonetele CTP Iași, este necesar ca beneficiarii domiciliați în Municipiul Iași să prezinte carnetul de elev care să conțină, în mod obligatoriu, și numărul matricol, iar cei proveniți din alte localități să depună o adeverință eliberată de instituția la care studiază. Pentru a evita, însă, parcurgerea acestor etape anevoioase, CTP Iași recomandă alternativa modernă și rapidă: aplicația 24pay.

24pay – alternativa de plată a titlurilor de călătorie – a fost lansată în 2018, iar de atunci CTP Iași a comercializat peste 2 milioane de titluri de călătorie electronice, Iașul fiind în topul orașelor din România în ceea ce privește numărul cetățenilor care aleg instrumentele digitale pentru folosirea transportului public.

Comentarii
  • Aceste curse să fie doar pentru elevi și preșcolari! Semnalez faptul că pe ruta lui 5, în fiecare dimineață, de când au fost puse, în aceste curse speciale s-au urcat oameni de toate vârstele! Unde sunt controlorii? Sau au program de la ora 8? În intervalul 7-8 merg la băut?

Adauga un comentariu