Local

CTP Iași prelungește cursele autobuzelor și tramvaielor pentru noaptea de Înviere. Iată care sunt traseele vizate – FOTO

Publicat: 03 mai 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
CTP Iași prelungește cursele autobuzelor și tramvaielor pentru noaptea de Înviere. Iată care sunt traseele vizate - FOTO
Deși se prelungește programul, ieșenii nu vor avea călătorii gratuite

Ca în fiecare an, de Înviere, CTP Iași prelungește cursele autobuzelor și tramvaielor în tot orașul. Oamenii care participă la slujbă au posibilitatea să plece acasă cu mijloacele de transport în comun

În noaptea de Înviere, autobuzele și tramvaiele de la CTP vor circula până la ora 02:00. De asemenea, vor fi modificate și unele trasee, care nu vor circula pe toată ruta. Sute de credincioși vor merge la bisericile din oraș în noaptea de Înviere, însă cei mai mulți vor fi pe bulevardul Ștefan cel Mare, la Catedrala Mitropolitană.

CTP Iași prelungește cursele autobuzelor și tramvaielor

Tramvaiele și autobuzele vor avea un program prelungit pentru noaptea de Înviere. Deja s-au stabilit listele de vatmani și șoferi care vor duce credincioșii spre case după slujbă. Duminică, mijloacele de transport în comun vor circula după orarul obișnuit.

„Program prelungit până la 02:00 în noapte de Înviere. Ca să vă bucurați de sărbătorile pascale, în noaptea de Înviere, vom prelungi programul transportului public până la ora 02.00 dimineața. Pentru a participa la această sărbătoare importantă, am adaptat traseele noastre, astfel încât să vă putem ajuta să ajungeți acolo unde doriți, să fiți alături de cei dragi.

Pe data de 4 mai 2024, vom avea următorul program: autobuzele și tramvaiele de pe toate traseele din municipiul Iași vor fi la stradă, gata să vă transporte cu o frecvență de 30 de minute. Traseul 20 va duce până la Rondul Păcurari. Traseele 27 și 44 circulă până la Tehnopolis. Pe traseele 23, 29 și 41 se va circula conform planificării de vacanță, programul lor de circulație nu va fi prelungit”, au transmis reprezentanții CTP Iași.

Ieșenii folosesc transportul public de Înviere

Ieșenii sunt mulțumiți de această modificare, având în vedere că unii vin din cartierele de la marginea orașului pentru a ajunge la slujbă în centru.

„Eu cred că este foarte bine că au prelungit, stau în Păcurari și o să mă ajute să merg spre casă după slujba de Înviere. În fiecare an, încerc să merg la Mitropolie când este această sărbătoare, am lipsit doar în perioada de pandemie, în rest am mers”, a spus Valentina.

Angajații care se oferă voluntari pentru a lucra în noaptea de Înviere vor fi liberi în prima zi de Paște.

„Am mai lucrat și în alți ani așa de Înviere, da, poate e puțin mai greu, că nu ești cu familia, însă este frumos să vezi mulți oameni cu lumânările prin oraș. Iar când îi duci acasă după slujbă, este un sentiment frumos, sper doar să fie niște sărbători bune pentru toată lumea și să nu avem incidente în seara respectivă”, a spus un șofer de la CTP Iași.

CTP Iași prelungește cursele autobuzelor și tramvaielor pentru noaptea de Înviere timp de câteva ore.

Comentarii
  • In tarile europene,civilizate, angajații din transportul public sunt liberi și înaintea Paștelui și în prima zi. De Crăciun și Revelion la fel! La noi in schimb sa fie cat mai multe la stradă că așa vrea dl primar, sa se plimbe boschetarii cu ele , și cei care oricum nu plătesc bilete, după ora 10 cine îi mai controlează? Interesează pe cineva că oamenii ăștia au și ei familii, și atenție că sunt câțiva care nu vor avea libere deloc anul acesta pentru că așa au gândit unii șefi de compartimente!

  • Exact Alexis pomeni electorale prea și post „votum” s a făcut o cercetare de cate ori s a prelungit programul cate bilete au fost scoase că de acum e foarte ușor era digitala dar na costuri suplimentare gen combustibil,ore suplimentare care oricum conducerea nu le plătește vezi articole anterioare despre acest fapt .
    Vom vedea ce va ieși după 9 iunie sa speram că nu va fi chiar așa la limita puterea galbeni roșie sa le trebuiască mai mult de un vot pt majoritate și să nu mai existe trompete de al de Timofciuc care și a vândut ani de antichimica pt câteva luni de vice.

  • pai de ce autobuzele și tramvaiele de la CTP vor circula până la ora 02:00? ca oricum 99% dintre calatori vor circula fraudulos, multi dintre ei vor sub influenta alcoolului si stupefiantelor, numai zic de actele de vandalism ce vor avea loc in ele. un om normal la cap nu circula in toiul noptii blambura prin oras, se duce sa ia LUMINA de la biserica de care apartine ca enorias la cativa zeci sau sute de metri de casa.

Adauga un comentariu