National

Cu ce confruntă șefa Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

Publicat: 10 dec. 2019

Adina Florea, şefa Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) întâmpină probleme în ceea ce privește o plângere penală. Aceasta a fost depusă împotriva ei de către Asociația „Inițiativa Pentru Justiție”. Adina Florea este acuzată de abuz în serviciu deoarece ar fi declanșat urmărirea penală împotriva unor comisari europeni.

„Având în vedere temeiul clasării prezentat în comunicat, rezultă că numita Florea Adina, în calitate de procuror, a efectuat o urmărire penală completă cu privire la fapte pretins săvârșite de trei funcționari ai Uniunii Europene. În temeiul art. 11 lit. (a) din Protocolul nr. 7 la Tratatele Uniunii Europene, privind privilegiile și imunitățile Uniunii Europene, funcționari Uniunii Europene beneficiază de imunitate de jurisdicție, pentru actele îndeplinite în calitatea lor oficială, inclusiv pentru afirmațiile scrise sau verbale”, se arată în plângerea penală.

Membrii reprezentanți ai Asociației cer de asemenea realizarea unei expertize medico-legale psihiatrice a Adinei Florea. Acest lucru este cerut pentru a se stabili dacă la data săvârșirii faptei șefa SIIJ prezenta discernământ.loading...

Adauga un comentariu