Culinar

Cu ce să cureţi şi să regenerezi ficatul

Publicat: 21 ian. 2020

Conform cercetărilor efectuate, starea de sănătate generală a corpului uman este direct influențată de sănătatea ficatului nostru. De aceea, detoxificarea ficatului este extrem de importantă. Ficatul este afectat negativ de consumul de alimente fast-food, lipsa exercițiilor fizice, poluarea mediului înconjurător și consumul excesiv de alcool.

Vă prezentăm mai jos o rețetă prin care vă puteți prepara o băutură care vă va ajuta să vă detoxificați ficatul.

Ingrediente

  • 6 frunze de varză
    o jumătate de lămâie (fără coajă)
    2 mere roșii (spălate și curățate)
    un sfert de rădăcină de ghimbir (de mărime mică)
    o sfeclă roșie (spălată și curățată)
    3 morcovi (spălați și curățați)

Cum se prepară?

Amestecați toate ingredientele folosind un storcător de fructe. Sucul obținut se servește cu gheață.

Beneficii asupra sănătății

  • varza elimină toxinele din sânge și neutralizează metale toxice, pesticide și chimicale.
  • lămâia este foarte bogată în vitamina C care sintetizează toxinele transformându-le în substanțe ce pot fi ușor absorbite de apă.
  • mărul ajută la detoxificarea canalului digestiv.
  • ghimbirul este foarte util în tratarea afecțiunilor digestive ca balonarea, constipația și flatulența.
  • sfecla și morcovii sunt foarte bogate în betacaroten (vitamina A) și îmbunătățesc funcționarea ficatului.


loading...

Adauga un comentariu