Stiri si curiozitati

Cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele: Soluții simple oferite de specialiștii în domeniu

Publicat: 12 oct. 2021
persoana care se vopseste pe par
În cazul în care te-ai vopsit acasă și picături de vopsea au ajuns pe piele, un prim pas ce trebuie făcut este să clătești zona cu apă și săpun

În condițiile în care din ce în ce mai multă lume aleg să-și vopsească părul acasă, nu de puține ori se întâmplă să-și păteze pielea. Tocmai de aceea este important pentru aceste persoane să știe cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele.

Persoanele care se vopsesc acasă obișnuiesc să folosească o cremă pentru a contura fruntea, însă se întâmplă ca vopseaua să ajungă totuși pe piele, pe zone ale feței, dar și pe urechi sau ceafă. Dacă salonul de coafură specialiștii au produse profesionale pe care le folosesc pentru îndepărtarea vopselei de pe piele, persoanele care se vopsesc acasă întâmpină reale probleme.

persoana care se vopseste pe par

Cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele: Rezolvări cu efect imediat

În cazul în care te-ai vopsit acasă și picături de vopsea au ajuns pe piele, un prim pas ce trebuie făcut este să clătești zona cu apă și săpun imediat ce ai văzut că te-ai murdărit. Dacă vopseaua rămâne mai mult timp pe piele, crește riscul să rămâi cu pielea pătată.

De asemenea, în momentul în care clătești părul de vopsea, specialiștii recomandă să masezi zona pătată cu o șuviță de păr pe care există încă produsul colorant. Asta deoarece vopseaua din păr încă nu este uscată și o poate dizolva parțial pe cea de pe piele.

persoana care se vopseste pe par

În situația în care au rămas pete pe piele vizibile, poți încerca să cureți folosind o loțiune micelară.

Specialiștii recomandă pentru a scăpa de petele de vopsea de piele și folosirea unui demachiant clasic. Pentru asta trebuie să freci cu mișcări circulare, însă va trebui să insiști mai mult deoarece efectul nu este foarte rapid.

persoana care se vopseste pe par

Nu folosiți acetonă sau dizolvant!

Un semnal de alarmă tras de specialiști este legat de acetonă și dizolvant. Aceștia nu recomandă să folosiți asemenea produse deoarece există riscul ca acestea să ajungă în ochi.

Totuși, puteți dizolva puțin detergent de rufe în apă și să ștergeți ușor cu un disc demachiant înmuiat în soluția obținută.

O altă variantă pe care o puteți încerca acasă este detergentul de vase. Acesta are acțiune puternică, însă are o formulă dedicată folosirii de către persoane cu pielea sensibilă.

Și un amestec din detergent de vase și bicarbonat de sodiu poate avea efecte, mai ales dacă vopseaua de păr este foarte pigmentată.

persoana care se vopseste pe par

Sarea de lămâie și pasta de dinți te pot scăpa de petele nedorite

O altă metodă la care puteți apela pentru a îndepărta petele de vopsea de păr de pe piele este sarea de lămâie, dizolvată în apă. Cu o dischetă demachiantă înmuiată în această soluție puteți șterge zonele pătate cu mișcări ușoare, circulare.

Și pasta de dinți poate reprezenta o soluție pentru îndepărtarea petelor de vopsea de păr de pe piele. Pentru asta, masați cu degetul pe care ați pus pastă de dinți pe zonele pătate, apoi clătiți cu apă călduță.

În situația în care vopseaua de păr a ajuns pe haine, puteți pulveriza puțin fixativ pe pata, apoi să clătiți haina complet.

Adauga un comentariu