Culinar

Cu ce se înlocuieşte zahărul. Ce spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Publicat: 07 iul. 2020

Când spunem zahăr, ne gândim la ceva dulce şi bun pe care-l savurăm ori de câte ori avem ocazia. Atenţie, însă! Specialiştii ne atenţionează că zahărul poate face mult rău organismului, mai ales dacă este rafinat.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne spune în cartea sa, „Revoluţie în bucătărie”, care sunt îndulcitorii naturali. Sucanatul este sucul de trestie integral deshidratat bogat în vitamine şi minerale şi este înlocuitorul perfect al zahărului.

Se găseşte la magazinele bio sau la plafar şi poate fi folosit şi la prepararea dulciurilor deoarece suportă temperaturi înalte. Mierea este la fel de bogată în nutrienţi, prin urmare, foarte sănătoasă pentru organism.

Atenţie, însă, cum o consumaţi! Aceasta devine toxică dacă este folosită la temperaturi mai mari de 40 de grade, aşadar evitaţi să o folosiţi dacă ceaiul sau cafeaua sunt fierbinţi.

Este interzisă copiilor sub un an, ca măsură de precauţie pentru evitarea botulismului. Şteviozida este un îndulcitor excelent, natural, pe care-l găsiţi in magazinele cu produse bio.

Este bogat în nutrienţi şi nu dăunează organismului.

Adauga un comentariu