Actualitate

Cu cine a bătut palma PSD să o susțină pe Viorica Dăncilă

Publicat: 18 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cu cine a bătut palma PSD să o susțină pe Viorica Dăncilă

PSD s-a înțeles deja cu trei partide să o sprijine pe Viorica Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cu alte patru partide plus un independent se află în toiul negocierilor, susțin surse social-democrate.

Au avut loc deja primele contacte între PSD și partidul lui Marian Vanghelie, Partidul Social Democrat Independent (PSDI). Se mai pregătește terenul pentru o alianță informală cu partidul lui Dan Voiculescu, PPU-SL (Partidul Puterii Umaniste Social – Liberal). Viorica Dăncilă a anunțat că dacă ajunge Președinte va organiza un referendum pentru eliminarea imunității prezidențiale. Ideea îi aparține candidatului PPU-SL la prezidențiale care a luat în primul tur aproape 245.000 de voturi (2,65%). Nu s-a ajuns încă la un acord.

PSD a bătut palma cu UNPR (Gabriel Oprea), PNȚCD (Aurelian Pavelescu) și Forța Națională (Teodor Meleșcanu) și aici sprijinul e 100% pentru Viorica Dăncilă.

Partida Romilor și Partidul Ecologist Român (PER) sunt alte formațiuni cu care PSD a inițiat discuții.

Independentul Bogdan Stanoevici, care a luat aproape 40.000 de voturi la prezidențiale, este și el în vizorul PSD. Social-democrații spun că Stanoevici este clar anti-Iohannis. Dar rămâne de văzut dacă îl pot convinge să facă o recomandare pro-Dăncilă.

Fostul europarlamentar și purtător de cuvânt PSD, Cătălin Ivan, liderul partidului Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN), nu vrea să o susțină pe Viorica Dăncilă. Ivan a primit peste 30.000 de voturi la prezidențiale în primul tur.

Adauga un comentariu