Actualitate

Cu cine vor sta copiii când părinţii sunt plecaţi la muncă?! Solicitare de ultima oră din partea PSD!

Publicat: 28 apr. 2020
486826804

PSD cere Guvernului Orban să rezolve situația părinților care NU au cu cine să lase copiii acasă, în contextul în care școlile sunt închise, iar starea de urgență din țară încetează pe 15 mai. În caz contrar, social-democrații anunță un proiect de lege în Parlament care să permită părinților să stea acasă pentru a-și supraveghea copiii până la redeschiderea unităților de învățământ.

„Părinții nu au cu cine să lase copiii acasă. Pentru că școlile sunt închise.

Guvernul PNL trebuie să ia măsuri urgente să ajute părinții!

Interesat doar de sondaje de opinie, Guvernul PNL a uitat – din nou! – de românii care au copii și care nu au în grija cui să îi lase. Nu a luat în calcul niciun moment faptul că odată cu ridicarea stării de urgență, pe 15 mai, nu mai pot fi acordate compensații părinților care rămân acasă pentru a avea grijă de copiii minori.

After-school-ul sau grădiniţa nu mai sunt soluții în acest an. Pentru că unitățile de învățământ rămân închise! Să fie lăsați în grija bunicilor, nici gând, pentru că riscul să îi infecteze este prea mare.

Ce vor face acești părinți în continuare? Este clar pentru toată lumea, mai puțin pentru Guvernul Orban, că este nevoie ACUM de măsuri în sprijinul părinților! Este nevoie de predictibilitate, nu de măsuri luate doar din considerente electorale!

Dacă Guvernul Orban va ignora și această problemă, PSD va acționa pentru adoptarea rapidă a unui act normativ în Parlament, care să permită părinților să stea acasă pentru a-și supraveghea copiii până la redeschiderea unităților de învățământ!”, se arată pe pagina de Facebook a PSD.

Adauga un comentariu