Local

Cu lacrimi în ochi, o mamă povestește coșmarul prin care a trecut cu fiul ei, în vârstă de 13 ani. Totul s-a petrecut în parc – FOTO

Publicat: 16 sept. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cu lacrimi în ochi o mamă povestește coșmarul prin care a trecut cu fiul ei în vârstă de 13 ani. Totul s-a petrecut în parc - FOTO
Nicoleta Stoleriu, o mamă în vârstă de 42 de ani, povestește cu lacrimi în ochi suferința pe care o simte atunci când își vede copilul pe patul de spital

Nicoleta Stoleriu, o mamă în vârstă de 42 de ani, povestește cu lacrimi în ochi suferința pe care o simte atunci când își vede copilul pe patul de spital. Băiețelul în vârstă de 13 ani este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, după ce a făcut un atac vascular schemic pe partea stângă

Femeia este din Bacău și îi este imposibil să facă naveta pentru că situația financiară nu este suficient de bună încât să acopere costurile. Mai mult decât atât, prețul este mult mai mare pentru că se adaugă oboseala, grijile și gândul că singurul ei copil este departe de ea.

Cu lacrimi în ochi, își privește copilul pe patul de spital

 poză cu Casa Ronald McDonald din Iași
Casa Ronald McDonal din Iași este singura oază de speranță pentru această familie

Casa Ronald McDonald din Iași este singura oază de speranță pentru această familie. Nicoleta Stoleriu s-a cazat pe data de 12 septembrie, astfel are acces să-și vadă copilul, să-l încurajeze și să-i fie alături.

„Avem un singur copil, în vârstă de 13 ani, plâng pentru că nu-mi vine să cred că a plecat de acasă fericit, la joacă și a ajuns cu salvarea la spital. Era un copil perfect sănătos. A făcut atac vascular schemic pe partea stângă. A ieșit afară, în parc cu prietenii săi și i s-a făcut rău dintr-o dată. Nu mai stă cu mine în parc pentru că este mare. Un prieten de-al lui l-a sunat pe tată și i-a spus că i s-a făcut rău. A sunat la timp copilașul. A venit salvarea, l-a dus la spitalul din Bacău și după l-au transferat aici. În prezent merg la recuperare cu copilul, după mă întorc aici, pentru a mă odihni”, mărturisește Nicoleta Stoleriu, mama băiatului în vârstă de 13 ani.

În prezent, copilul este mai bine, își continuă tratamentul și face recuperare. Cu toate acestea, trebuie să fie mult mai atent la activitățile care înainte de accident îl făceau fericit.

„Copilul și-a revenit, însă a rămas cu sechele, făcea fotbal, o perioadă nu va mai face, merge la pregătire, la fel, o perioadă nu va mai face. Trebuie să avem grijă. Voi pleca cu două experiențe frumoase de la acest spital, am văzut medici extraordinari și oameni care m-au primit cu căldură în această casă”, destăinuie Nicoleta Stoleriu.

Casa Ronald McDonald din Iași i-a venit în ajutor

poză cu un salon din Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Maria” din Iași
În prezent copilul este mai bine, își continuă tratamentul și face recuperare

În luna august, în Casa Ronald McDonald din Iași au fost cazate 23 de familii. Acestea au acces la toate utilitățile și pot beneficia de consiliere psihologică.

„Noi suntem din Bacău, bucuria mea cea mai mare este că există un astfel de centru care-mi permite să fiu alături de copilul meu. Sunt cazată de pe data de 12 septembrie și nu mă așteptam să fiu atât de susținută de personalul de aici și de medicii care au grijă de copilul meu. Ar fi foarte scump pentru mine să fac naveta de la Bacău, m-ar costa și psihic, nu mai vorbesc despre oboseală. Este foarte frumos aici, e curat, îngrijit, nu-mi lipsește nimic. Am posibilitatea să spăl, să gătesc, să mă odihnesc. Oamenii sunt primitori, amabili. Nu m-am așteptat la acest lucru. Cred că ar trebui să fie în toate orașele un astfel de centru”, adaugă, cu lacrimi în ochi, Nicoleta Stoleriu.

Tags:
Comentarii
Adauga un comentariu