Bursa Barfelor

Cum a devenit Ady Acostăcoaie șeful Poliției Locale: ”Azi tre să gătească nevastă-sa, că sarmale nu-i dau”

Publicat: 31 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum a devenit Ady Acostăcoaie șeful Poliției Locale Azi tre să gătească nevastă-sa că sarmale nu-i dau

E dimineață din nou. În față ”La Prânzuț” e agitație. Accesul spre Primărie trebuie făcut chipurile, iar doi caschetari de la Locală sunt prezenți în intersecție. Gicu și Gigel se numesc cei doi. Gicu nu mai poartă mască de câteva zile, iar mucii îi curg din greu.

Trage din când în când pe nas ce se poate recupera. Nu la fel face Gigel. El poartă mască, iar mucii nu i se văd. Dintr-o dată se aude un fluierat. Gicu era. Îl face atent pe Gigel și strigă:

”Vineee băăă!”.

Gigel se sperie și ia poziție de drepți. Credea că-i Mișu, primarul, sau, mai rău, tăticul Liviu, șăfu’ mare de la Locală. Nu era niciunul dintre cei menționați, ci era chiar însuși Ady Acostăcoaie, patronul de la ”Prânzuț”. Când ajunge în dreptul caschetarilor, lasă geamul de la Mercedes jos, scuipă spre trotuar direct pe o babă și spune:

”Bă, boilor, ce aia a mea păziți? Tre’ să las mașina la 2 metri de intrarea în restaurant din cauza voastră, că n-am unde parca??”, spuse revoltat Ady.

Speriat, Gicu spune două vorbe privind în jos:

”Domn’ Ady, dar mașinile din față sunt ale dvs. Una de la livrări, duba e a bucătarului, Renoul al ospătarului și mai e o trotinetă, cică a furat-o femeia de serviciu de prin curte de la Primărie, dar n-am spus nimic. Deci, noi nu vrem să vă supărăm că iar se supăra tata Liviu pe noi”.

Ady își scoate burta din mașină, apoi coboară și el:

”Bine, bă, dar spuneți-i lui Liviu că azi tre’ să gătească nevastă-sa, că sarmale nu-i dau. Să vă dreseze mai bine și, după, mai vorbim”.

De supărare Gicu și Gigel s-au apucat de treabă. Au dat amenzi până seara tîrziu. Voiau să dea câte 50 de căciulă. Gicu a reușit, dar Gigel s-a oprit la 49. Ca să nu fie discuții, Gigel i-a dat o amendă lui Gicu și a plecat…

Adauga un comentariu