National

Cum a gestionat Nicolae Ceauşescu pandemia de gripa din 1971 care a pornit din Hong Kong

Publicat: 30 apr. 2020

În 1971, România era lovită de o pandemie de gripă, care a afectat mii de romani. Nicolae Ceasusescu a încercat să gestioneze situaţia cerând că motivele deceselor, precum şi numărul real al bolnavilor şi al morţilor să fie secrete.

Cum a gestionat Ceauşescu pandemia de gripa din 1971

În toamna lui 1971, România era lovită de o cumplită gripă care a îmbolnăvit mii de romani, potrivit adevărul.ro. Aşa cum s-a întâmplat şi în China şi în ţările din Europa, în cazul pandemiei de COVID-19, numărul real al persoanelor afectate şi al deceselor, nu a fost publicat, a fost ţinut secret. Asta a fost strategia adoptată de Nicolae Ceauşescu. A falsificat cauzele multor decese din perioada comunistă. Cele mai multe erau trecute la infarct, dar datele reale se afla în arhiva Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Pandemia de gripă a început în Hong Kong

Pandemia de gripă s-a extins din Hong Kong spre Singapore şi Vietnam, apoi în Europa, încă din 1968, făcând zeci de mii de victime. În Ungaria s-au îmbolnăvit 500.000 de persoane. În România, şirul îmbolnăvirilor a început în Sibiu, apoi la Braşov şi s-a extins, mai apoi, în toată ţara, însă cea mai afectată zona a fost Moldova, aşa cum se întâmplă şi acum cu noul coronavirus. Iaşul a înregistrat peste 4000 de cazuri într-o singură săptămână.

Ceusescu, acuzat că a adus gripă din China

Cu doar două luni înainte de a izbucni pandemia de gripă în România, Nicolae Ceauşescu a mers în vizită în China, Coreea de Nord, Mongolia şi Vietnam, tari în care pandemia se instalase deja de luni bune. Tocmai de aceea, mai mulţi medici romani au lansat ipoteza că Nicolae Ceauşescu şi delegaţia lui ar fi adus gripă în România, scrie fanatik.ro

Comentarii
  • Deși se dorește să se aducă informații despre anumite boli care nu au ocolit România nici înainte de anul 1989, articolul este foarte slab, tendențios și denigrator fără o bază. Cunosc perfect efectele acelei gripe care s-au prelungit in iarna și primăvara lui 1972. Știu îngrijirile medicale de care s-au bucurat oamenii. Au fost afectați ajungând la decese cei care aveau anumite sensibilități. Pentru că medicamentele importate din țările vestice (se pare că din Franța) au avut efecte deloc benefice, dimpotrivă, a crescut suferința celor infectați , a crescut numărul celor care au decedat, atunci președintele țării, împreună cu guvernul au hotărât ca Institutului Ion Cantacuzino , cercetării medicale și farmaceutice să i se acorde fonduri suplimentare pentru a crea vaccinuri, medicamente, care să se adreseze românilor, De ce nu spuneți și acest lucru? Acest discurs urmat de dispozițiile necesare l-am ascultat, toată lumea, în orice colț de sat, oamenii au aflat că România dispune de specialiști care au să scoată și vaccinuri înpotriva maladiilor ce apar și medicamente. Toți aveam încredere că așa se va întâmpla și așa s-a intâmplat. De ce nu spuneți unde ajunsese undustria de medicamente imediat după acea molimă? De ce nu spuneți ca acel progres a fost asigurat pentru că NU SE FURAU BANII INVESTIȚI ÎN ACEA industrie? În afara faptului că știți doar să aruncați cu noroi și pietre in cei care chiar au făcut ceva în șara asta, vă mai pricepeți la ceva? Da, doar să tropăiți și să urlați. Zgomot, asta știți să faceți. Rușine.

  • Așa ar trebui să fie și acum institutul de cercetări Ion Cantacuzino. DOTAT CU DE TOATE pentru a opri pandemia. Români sunt deștepți și pot face multe de aceea sunt căutați de alte țări doar țara lor nu-i recunoaște

  • Nu sunt lasati sa faca nimic pt tara lor pt ca TARA INSASI ESTE CONDUSA DE ACEASTA UNIUNE EU CARE ABSOARBE TOT CEA CE AU DE VALOARE TARILE UNIUNII EUROPA ESTE VACA DE MULS PENTRU CEI CARE CONDUC LUMEA. REVENIREA LA ACEA INDEPENDENTA PE CARE A AVUTO ROMANIA INAINTE DE 89 CU TOATE DREPTURILE EI DEPLINE ESTE IMPOSIBIL.
    PRIN STRUCTURILE MAFIOTE CARE CONDUC EUROPA SI ROMANIA ESTE COMPLICE LA ACEASTA VIATA PE CARE O TRAIM AZI!

Adauga un comentariu