Magazin

Cum a reusit un fulger sa ucida o intreaga echipa de fotbal – VIDEO

Publicat: 25 apr. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum a reusit un fulger sa ucida o intreaga echipa de fotbal - VIDEO
1

Pe 27 octombrie 1998 un fulger avea sa cauzeze moartea unei intregi echipe de fotbal aflate pe teren la un meci din Congo. Surprinzator, nici unul dintre membrii echipei adverse nu a fost ranit in urma acestui accident.

Intimplarea a fost relatata pe larg in presa vremii. „Fulgerul a ucis 11 barbati puternici si tineri, cu virste cuprinse intre 20 si 35 de ani. In schimb, fotbalistii din Basanga, echipa gazda, au scapat neatinsi din aceasta catastrofa„, relata un ziar congolez in 1998.

Citeste si IMAGINI SOCANTE. Un fulger a trasnit zeci de vaci aflate pe camp la pascut

Pe linga cei 11 fotbalisti de la echipa oaspete, Bena Tshadi, au mai fost afectati de fulger inca 30 de persoane, care au scapat doar cu rani usoare.

Vrajitorie…
Evenimentul straniu a fost asimilat imediat ca o vrajitorie de congolezi. Asta deoarece doar jucatorii echipei oaspete au fost afectati de fulger, iar intimplarea s-a produs in momentul in care meciul era echilibrat, scorul fiind 1-1.

„Natura ciudata a fulgerului a divizat populatia din aceasta regiune intre cei care cred ca vrajitoria a fost la mijloc si cei care nu cred asta”, a mai relatat sursa citata.

De altfel, magia era considerata principala cauza a tot ceea ce se intimpla straniu in tarile africane, prin urmare, multe echipe apelau la cite un vrajitor pentru a-si proteja jucatorii, dar si pentru a arunca blesteme la adresa adversarilor in timpul meciurilor.

Citeste si INCREDIBIL! Ucisa de fulger in timp ce incerca sa-si salveze copilul de la moarte

…sau dopaj
Au existat si voci care au relatat faptul ca acest accident bizar s-ar fi intimplat pentru ca jucatorii echipei oaspete au consumat anumite substante inaintea meciului care le-au fost fatale in combinatie cu energia produsa de fulger. Totusi, nu s-au gasit dovezi clare care sa indice folosirea unor substante interzise.

Ce s-a intimplat de fapt?
Una dintre cele mai bune explicatii pentru incidentul din 1998 a fost faptul ca jucatorii echipei oaspete aveau in componenta echipamentului placute de otel care au reactionat in momentul in care fulgerul i-a lovit. In schimb, jucatorii echipei gazde aveau echipamentul format doar din material sintetic si plastic, prin urmare fulgerul nu i-a afectat. Celelalte 30 de persoane lovite de fulger au scapat doar cu arsuri minore.

Citeste si 32 de persoane, MOARTE in timpul unei furtuni, dupa ce au fost lovite de FULGER

Precedentul Johannesburg
Un accident asemanator s-a petrecut si in Africa de Sud, cu doua zile mai devreme, pe 25 octombrie 1998. Un fulger avea sa incheie mai devreme meciul disputat intre echipele Jomo Cosmos si Moroka Swallows, insa de aceasta data aveau sa fie afectati jucatorii ambelor echipe. 11 fotbalisti au suferit arsuri grave, insa niciunul nu s-a stins din viata.

Sursa: gsp.ro

Adauga un comentariu