Actualitate

Cum albesti pernele si pilotele ingalbenite

Publicat: 17 mart. 2020
Cum albești pernele
Cum albești pernele

Cum albești pernele. Pentru a evita apariţia unor probleme de sănătate, pernele și pilotele îngălbenite trebuie curăţate eficient.

Aşadar, pentru a evita problemele de sănătate, se recomanda curăţarea pernelor pe care dormiţi cel puţin o dată pe lună. Pernele sunt unele dintre articolele de uz casnic care necesită întreţinere specială pentru a fi păstrate în condiţii de igienă.

Deşi este foarte uşor de ignorat, perna absoarbe urme de particule de transpiraţie şi murdărie. Iar aceasta creează un mediu perfect pentru creşterea acarienilor şi a bacteriilor.

Cum albești pernele

Chiar dacă de obicei folosim o față de pernă, este inevitabil ca, la un moment dat, pernele să dobândească pete întunecate şi mirosuri neplăcute.

Cu toate acestea, înainte de a lua astfel de măsuri drastice, este bine să luaţi în considerare unele trucuri de curăţare şi dezinfecţie care, la un cost redus, vă scapă de astfel de probleme.

În continuare vă dezvăluim cele mai eficiente 5 metode, astfel încât să nu ezitaţi să le puneţi în practică cel puţin o dată pe lună.

1. Bicarbonat şi oţet

Un amestec de bicarbonat de sodiu cu oţet alb are ca rezultat un produs 100% natural pentru a albi şi a înmuia pernele. Aceste ingrediente au proprietăţi antibacteriene şi de albire care facilitează îndepărtarea murdăriei şi a petelor de transpiraţie.

Ingrediente: 1/2 ceaşca de praf de copt şi 1/2 ceaşca de oţet alb.

Preparare: Puneţi pernele în maşina de spălat şi, când apa le acoperă, adaugaţi bicarbonatul şi oţetul alb. Permiteţi completarea ciclului obişnuit şi lăsaţi-le să se usuce la soare.

2. Apa caldă şi suc de lămâie

Cum se albesc şi dezinfectează pernele. Nu este niciun secret pentru nimeni că sucul de lămâie proaspăt este unul dintre cei mai eficienţi agenţi de albire şi dezinfectanţi pe care natura ni oferă. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că este, de asemenea, unul dintre cei mai buni aliaţi pentru a lăsa pernele proaspete şi impecabile.

Ingrediente: sucul de la 6 lamai şi 2,5 litri de apă (10 pahare).

Preparare: Puneţi apă pe foc şi, când fierbe, adaugaţi sucul de la 6 lamai proaspete. Puneţi în vas pernă şi, dacă este necesar, adaugaţi apă până când este complet acoperită. Lăsaţi-o să se înmoaie timp de 2 ore şi spălaţi-o cu detergentul obişnuit.

3. Praf de copt şi ulei esenţial de arbore de ceai

Prin combinarea ingredientelor cum ar fi praful de copt şi uleiul esenţial de arbore de ceai putem face un detergent uscat care să aibă grijă de pernele noastre. Acest produs facilitează eliminarea petelor galbene şi, datorită acţiunii sale antibacteriene, elimina acarienii şi bacteriile.

Ingrediente: 1/2 ceaşca de praf de copt şi 10 picături de ulei esenţial de arbore de ceai.

Preparare: Se toarnă praful de copt într-un castron şi se amesteca cu uleiul esenţial de arbore de ceai. După obţinerea unui produs omogen, împrăştiaţi-l pe pernă şi lăsaţi-l să stea 45 de minute. După acest timp, frecaţi cu o perie şi îndepărtaţi excesul.

4. Cum albești pernele. Detergent şi borax

Detergentul şi boraxul au devenit destul de populare în întreaga lume ca unul dintre cele mai bune preparate pentru a lăsa pernele fără pete şi cu un aspect de 100% nou. Proprietăţile sale elimina transpiraţia şi alte particule, făcând uitate petele care sunt greu de şters. De asemenea, au proprietăţi antimicrobiene puternice, ajutând la uciderea acarienilor şi a altor microorganisme.

Ingrediente: o ceaşcă de detergent, o ceaşcă de detergent lichid biodegradabil de spălat vase, o ceaşcă de înălbitor fără clor, 1/2 ceaşca de borax şi apa caldă (cât e necesar).

Preparare: Mai întâi, amintiţi-vă că este necesar să luaţi măsuri de precauţie pentru a evita otrăvirea. Astfel, se recomanda utilizarea manuşilor şi a măştilor de fată. Apoi, adaugaţi produsele menţionate în maşina de spălat. Introdu una sau două perne în interiorul maşinii şi, după adăugarea apei calde, porneşte ciclul obişnuit. Când aţi terminat, puneţi-le să se usuce la soare, astfel încât să nu dobândească un miros de mucegai.

5. Apa oxigenată şi lămâie

Cum albești pernele. Amestecul de apa oxigenată cu lămâie ne permite să obţinem un înălbitor de casă cu ingrediente active puternice, care elimină petele de transpiraţie şi saliva de pe pernele albe.

Ingrediente: 1/2 ceaşca de suc de lămâie şi o cană de apa oxigenată.

Preparare: Amestecaţi ingredientele într-o găleată cu apa caldă şi agitaţi înăuntru pernă pentru o oră. După acest interval, clătiţi în ciclul obişnuit al maşinii de spălat şi lăsaţi-o să se usuce la soare.

Dacă observi că pernele tale sunt galbene şi murdare, alegeţi oricare dintre metodele de mai sus şi menţineţi-vă pernele curate şi fără microorganisme dăunătoare.

Adauga un comentariu