Magazin

Cum alegem cele mai bune ponturi la pariuri? Am publicat ghidul specialiștilor

Publicat: 04 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum alegem cele mai bune ponturi la pariuri Am publicat ghidul specialiștilor

Oricine știe să parieze, însă puțini sunt cei care sunt buni la acest hobby. Așa că ne-am lăsat îndrumați de cunoscători pentru a vă ghida, sperăm noi, spre succes.

Această colecție de sfaturi pentru a stabili ponturi la pariuri ar putea să-i surprindă și pe pariorii care au deja câțiva ani de experiență în domeniu. Nu vom vorbi despre Martingale, Fibonacci, Paroli sau alte sisteme bine-cunoscute, ci despre anumite aspecte care să te ajute să-ți conturezi o gândire sănătoasă. 

Ia-te în serios dacă vrei să progresezi. Dacă spui că pariezi de distracție, de ce ai intrat să citești acest articol? Nimănui nu-i place să piardă bani. Cu toții riscăm pentru a câștiga, chiar dacă așteptările noastre diferă.

În sine, pariurile au fost făcute pentru distracție și în nici un caz pentru îmbogățirea consumatorilor de pariuri sportive. Ia gândiți-vă bine, credeți că numeroasele super cazinouri din Las Vegas s-au ridicat din banii investitorilor sau din banii câștigați de operatorii de jocuri de noroc?

Asta nu înseamnă că este imposibil ca anumiți pariori să iasă pe plus a la long, însă nici nu trebuie să vă așteptați că este ușor. Pariorii profesioniști fac mari sacrificii pentru a-și putea plăti facturile din această meserie. Așa că trebuie să te decizi, fie te iei în serios, fie te distrezi – caz în care, nu trebuie să ai așteptări și nici să fii dezamăgit de rezultate, ci doar să te bucuri de emoțiile trăite atunci când urmărești partidele pe care ai pariat.

Urmărește meciuri, rezumate și rămâi mereu conectat la acțiune. Statisticile pot fi extrem de folositoare pentru pariori, însă aceste tipuri de informații nu sunt neapărat suficiente pentru a asigura succesul pe termen lung.

Anumite lucruri, care nu pot fi exprimate în cifre și băgate în tabele, pot cântări decisiv în economia unei partide. Așa că este de datoria pariorului să analizez fiecare partidă atât din punct de vedere matematic, cât și să urmărească latura umană a lucrurilor. De aceea, pe lângă răsfoirea știrilor sportive și paginilor de pe rețelele de socializare, pariorul trebuie să urmărească competițiile pe care pariază în video.

Alocă-ți cel puțin 30 minute pentru a analiza fiecare partidă, iar dacă nu ești convins, poți să sari respectivul eveniment, chiar dacă ți-ai pierdut mult timp analizându-l. Chiar dacă nu conștientizezi asta imediat, de fapt, câștigul, cel mai probabil, va fi în buzunarul tău.

Caută întotdeauna și motive contra. Dacă ai o înclinație către un pronostic, de cele mai multe ori vei căuta 2-3 motive pentru care să-l joci și apoi vei fi mulțumit de analiza ta. Asta însă, nu înseamnă că ai făcut o treabă bună, pentru că ai căutat numai ce doreai să găsești. De aceea, este bine să nu te implici emoțional atunci când pariezi și să eviți echipele sau sportivii de suflet.

Cheia succesului este dată tocmai de evaluarea corectă a probabilităților, iar pentru a realiza o analiză cât de cât relevantă trebuie să cauți și motive contra pronosticului vizat. Cu alte cuvinte, să te pui în locul celui care ar vrea să parieze invers și să cauți toate motivele care să susțină acel punct de vedere.

În final, va trebui să pui în balanță motivele pro și contra, având mintea limpede. Dacă observi că niciuna dintre variante nu te convinge, atunci nu mai paria nimic la acel meci.

Nu copia pronosticurile altora. Nu este nimic rău în a răsfoi zilnic biletul zilei pentru un pic de inspirație, însă dacă tu nu faci altceva decât să copiezi ponturile altora, nu vei deține niciodată controlul asupra rezultatelor.

O altă capcană care intră în aceeași categorie este cea a ponturilor 100% sigure de la meciuri aranjate. Zilnic putem întâlni sute de astfel de postări mincinoase pe Facebook. Nu credeți nimic din ceea ce citiți, pentru că veți fi păcălit. Nimeni care este implicat în astfel de acte ilegale nu va vinde pe internet ponturi pariuri, pentru că riscă să ajungă la închisoare.

Nu-ți fie frică să pariezi atunci când depistezi favoriți falși. Casele de pariuri online nu setează cotele neapărat în funcție de probabilitățile pe care le estimează algoritmii și tipsterii lor, ci mai de grabă setează cotele pentru a se asigura că utilizatorii existenți vor miza pe toate variantele, astfel încât aceștia să-și asigure un câștig indiferent de rezultatul final al partidei.

Așadar, există destule ocazii în care cotele par a fi neconforme cu probabilitățile reale. Nu trebuie să sperii să mergi contra curentului, pentru că vei vedea că mulți pariori de top se bazează pe astfel de pronosticuri. Totuși, trebuie să fii conștient că rata de câștig va fi mai mică atunci când joci cote foarte mari, așa că și mizele trebuie adaptate pentru a nu te ruina înainte de a nimeri următoarea bombă.

Ia în calcul funcția Cash Out atunci când alegi un pronostic. Posibilitatea de a închide pariurile înainte de termen este specifică pariurilor online. Nu este bine să abuzezi de ea, dar dacă ai un plan clar cu privire la folosirea ei, poți încerca anumite strategii inedite.

Spre exemplu, poți paria pe un scor corect, pentru ca apoi să închizi pariul într-un anumit moment al partidei sau poți folosi funcția Cash Out pentru a închide pariurile pe outsideri. Există o grămadă de posibilități de acest gen. Totuși, nu uita să te informezi cu privire la termenii și condițiile aplicabile funcției Cash Out la casele de pariuri unde ai cont, pentru că pot exista anumite restricții.

Adauga un comentariu