Magazin

Cum alegem foliile pentru solarii? Afla reteta succesului

Publicat: 02 aug. 2021

Cu siguranta, daca avem bunici la tara sau daca am trecut cu masina in zone in care se cultiva fructe si legume, am observat cum apar din ce in ce mai multe solarii in zonele in care obisnuiau sa fie in aer liber culturile. Acest lucru este datorat beneficiilor aduse de aceste solarii, beneficii printre care se numara siguranta culturilor si rapiditatea cresterii lor.

Calitatea unei astfel de constructii este data de tipul de folie solar folosita, ea fiind stratul de protectie exterior, avand de asemenea rolul de a regla temperatura din interiorul solarului. In functie de culturile pe care dorim sa le crestem si de forma solarului vom avea nevoie de folii de diferite dimensiuni, lucruri pe care le vom discuta in continuare.

Elementele componente ala unui solar pentru legume

Solarul pentru culturile de legume are o serie de componente, fiecare dintre acestea reprezentand un pion principal, fara de care eficienta solarului nu este aceiasi. Baza unui astfel de produs este, desigur, scheletul. Acesta trebuie sa fie o structura cat mai solida, fiind in general introdusa cu pana la 50 de centimetri in pamant pentru stabilitate. Acest schelet are in general forma unui arc sau a unui cub, cel din urma nefiiind la fel de intalnit.

Cea de-a doua componenta fara de care un solar nu poate functiona este o folie solar. Aceasta are rolul de a inchide structura metalica infipta in pamant. La fel ca si in cazul scheletului, ne dorim ca aceasta folie sa fie stabila, motiv pentru care si aceasta este introdusa in pamant la zeci de centimetri adancime. O folie solar poate fi simpla sau dubla, in functie de legumele crescute si de forma scheletului central.

Nu in ultimul rand, este important sa mentionam faptul ca fiecare solar prezinta intrari de tip usa si cel putin o fereastra, acestea asigurand accesul agricultorilor si aerisirea necesara din cand in cand spatiului inchis.

Care este scopul foliei duble la structurile de tip arc?

Toate solariile de tip arc sunt proiectate astfel incat sa foloseasca cate doua tipuri de folie solar, unul exterior si unul interior. Cele doua straturi de folie au rolul de anticondens. Astfel, legumele sunt complet protejate de condensul ce s-ar fi putut crea in interiorul solarului, iarna avand rolul de a pastra temperatura interioara mult mai mare decat cea exterioara.

Pentru a intelege mai bine aceasta modalitate de a pastra interiorul mai cald, putem face o paralele intre sera si un termos. Ambele au 2 pereti intre care se afla un spatiu care permit aerului sa circule si nu lasa o comunicare directa intre interior si exterior, interiorul pastrandu-si astel temperatura.

De unde as putea achizitiona un solar profesional?

Daca sunteti in cautarea unor solarii de calitate, s-ar putea sa gasiti produsul potrivit la Regal Fermierul. Aici veti gasi o gama larga de produse cu dimensiuni variabile in functie de spatiul de care dispuneti si de nevoile fiecarui cumparator.

Pentru a putea studia aceste produse, intrati pe regalfermierul.ro. Aici veti gasi o sectiune intreaga dedicata solariilor si serelor. Accesand link-ul fiecarui produs veti avea o descriere pe larg astfel incat sa va puteti da seama daca vi se potriveste. Pe langa solarii, tot la Regal Fermierul puteti gasi sisteme irigatii,folie mulci precum si diverse echipamente si ingrasaminte care vin in ajutorul oricarui agricultor.

Date de contact:

Telefon: 0769 493 825 /  0336 802 328

E-mail: contact@regalfermierul.ro

Adresa: Comuna Matca, Județul Galați

 

Adauga un comentariu